Astronaut Luca Parmitano odehrál DJ set z Mezinárodní vesmírné stanice

Popularita taneční hudby stoupá mnohem rychleji, a to také díky různým technologickým pokrokům. Vidět můžeme stále více umělců, kteří své sety odehrávají na výjimečných místech po celém světě.

Letošní léto se také neobešlo bez rekordu, když se italský astronaut Luca Parmitano rozhodl odehrát svůj DJ set na opravdu neobvyklém místě a stal se tak prvním DJem na oběžné dráze poté, co zahrál z Mezinárodní vesmírné stanice na výletní loď ve Středozemním moři.

Zakladatel a průkopník BigCityBeats – Bernd Breiter ve spolupráci s Evropskou kosmickou agenturou prosadil projekt s myšlenkou streamování prvního DJ setu živě z vesmíru. Rezident projektu BigCityBeats, kterým je DJ Le Shuuk měl na starosti tohoto astronauta zaučit:

“Když mi zavolal Bernd Breiter a zeptal se, jestli bych chtěl zaučit astronauta jako DJ, myslel jsem, že je to vtip. Ale protože mi později došlo, že si Bernd nedělal legraci, byl jsem poctěn tím, že jsem se mohl ujmout této role.”

Luca Parmitano odehrál 12 minut 400 km nad zemí a zazněly skladby například od Sunbeam, Robina Schulze a Vize.

“Pro nás všechny byla tohle neuvěřitelná příležitostl, jak si splnit sen. Tato příležitost spojit vědu a hudbu byla skvělou zkušeností. Doufám, že každý nyní vidí svět trochu jinak a užívá si života – stejně jako to děláme tady na ISS,” řekl o svém počinu Luca Parmitano.

Tento historický okmažik byl navíc vysílán živě v rámi BigCityBeats WORLD CLUB DOME Cruise Edition. 2500 cestujících na lodi mělo to štěstí, že si tuto příležitost mohli užít, spolu se 100 VIP cestujícími jako bývalý brankář Borussie Dortmund Roman Weidenfäller, olympijský vítěz v plavání Michael Groß, švédský superstar model Marcus SchenkenbergPřítomni byli také DJs jako Robin Schulz, Don Diablo, EDX a další.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.