Calvin Harris

Calvin Harris sesazen z trůnu nejlépe placeného DJe

Začátkem minulého týdne se magazín Forbes rozhodl odhalit svůj letošní žebříček 100 nejlépe placených bavičů na světě.

Tento seznam zahrnuje převážně herce, hudebníky, sportovce a komiky. Zajímavostí je, že dokonce i jednoho kouzelníka. Vstupenka do tohoto žebříčku má tento rok hodnotu $ 37,5 milionů, což je zrhuba o 7% více, než tomu bylo loni. Ba co víc, Calvin Harris byl po šesti letech svržen ze svého trůnu coby nejlépe vydělávající DJ.

Top 3 místa celkově obsadili Taylor Swift, Kylie Jenner a Kanye West, jejichž odhadované příjmy před zdaněním byly $ 185 milionů, $ 170 milionů a $ 150 milionů. Do seznamu byli zařazení pouze 3 EDM umělci – The Chainsmokers, Marhsmello a Calvin Harris. Calvinovy příjmy činí zhruba $ 38,5 milionů. Důrazný pokles jeho příjmů má velkou spojitost s pauzou jeho festivalového vystupování, kterou tento rok ukončí vystoupeními ve Švýcarsku na akci Zurich Open Air a Creamfields ve Velké Británii.

The Chainsmokers převzali první místo nejlépe placených EDM DJs a producentů s jejich příjmy ve výši $ 46 milionů. Mají už zamluvené vystupování po celém světě, což jim nedělá problém stát se rezidentními DJs v těch nejlepších klubech. Marshmellova druhá pozice se pyšní výdělkem $ 40 milionů. Se znovuzrozením Swedish House Mafie, návratem Calvina Harrise na turné, a řadou kolaborací mezi EDM producenty a popovými zpěváky a zpěvačkami, kdo ví, koho uvidíme na vrcholu v roce 2020!

Celý žebříček top 100 nejlépe vydělávajících umělců podle Forbes si můžete prohlédnout zde.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.