Účastí na festivalech si prodloužíte život až o 9 let

A je to venku! Konečně máme věděcky potvrzeno, že festivaly a koncerty prodlužují život.

Podle studie provedené společností O2 a docentem Goldsmithské univerzity Patrikem Faganem, má účast na tanečních hudebních akcích a festivalech mnoho příznivých účinků na zdraví, včetně potenciálního prodloužení délky života až o 9 let.

Účastníci studie uvedli, že po účasti na koncertě nebo festivalu jim vzrostly pocity vlastní hodnoty (+ 25%), blízkosti k ostatním (+ 25%) a mentální stimulace (+ 75%). Celkové „pocity pohody“ se zvýšily o 21%.

Patrick Fagan, odborník na studium lidského chování a docent Goldsmithské univerzity, řekl:

“Náš výzkum ukazuje, jak hluboký dopad mají festivaly na pocity zdraví, štěstí a pohody – klíčem je čtrnáctidenní nebo pravidelná účast. Spojením všech našich poznatků s výzkumem společnosti O2 dospíváme k závěru, že koncert co čtrnáct dní [jednou za dva týdny], by mohl prodloužit naši cestu až o téměř deset let života.”

Tomorrowland, Beats For Love a UMF mají nyní větší význam než kdy jindy! Podle studie je potřeba, zúčastnit se akce alespoň každé dva týdny a čas festivalů a letních koncertů právě začíná. Nepromarněte proto svou příležitost! Nejbližší festival Beats For LoveOstravě probíhá od 3 – 6. července. Vstupenky jsou stále k dispozici na webu festivalu zde.

Zdroj: weraveyou.com
KRYSPEE

DJ, pianista a milovník tech-house music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.