Avicii

Výzkum ukazuje, že až 73% hudebníků má problémy s duševním zdravím

Nedávný výzkum od Record Union dospěl k závěru, že 73% nezávislých hudebníků zakusilo během své kariéry potíže s duševním zdravím. Tato zprává se dostává do povědomí v souvislosti se zvyšujícím se zájmem o problematiku duševního zdraví v hudebním průmyslu po smrti Aviciiho v dubnu 2018.

Po této nešťastné události se hudební odvětví snaží přenastavit tak, aby se umělci všeobecně cítili podporováni.  Například D.O.D, hvězda labelu Axtone, věnoval minulý podzim zisk ze svého vystoupení v rámci Amsterdam Dance Event (ADE) na charitu MIND. Dále také o tomto tématu diskutoval otec již zesnulého AviciihoKlas Bergling , a to letos v rámci International Music Summitu (IMS) na Ibize.

Výzkum prokazuje, že ze 73% těch respondentů, kteří přiznali potíže s menatálním zdravím, zhruba 33% respondentů zažilo záchvaty úzkosti. Podle jejich názoru byl důvodem především o strach z neúspěchu, finanční nestability a tlaku veřejnosti po úspěchu. O tom, že se s tím hudební průmysl snaží něco dělat, však svědčí například fakt, že britská pořadatelská agentura stojící za novým konceptem nazvaným ‘The EVENT‘ se rozhodla darovat veškeré zisky z party chystané na konec června právě charitativní organizaci MIND.

Zdroj: weraveyou.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.