Arty

Arty žaluje Marshmella a Bastille za porušování autorských práv

Marshmello nemá chvíli klidu. Před dvěma týdny byl kritizován za svůj výběr spolupracujících umělců a nyní se musí připravit také na právní bitvu, kterou proti němu zahájil Arty.

Ještě tomu nejsou ani dva týdny, co maskovaného DJe a producenta Marshmella otevřeně kritizovala skotská hudební skupina CHVRCHES za to, že spolupracuje s umělci jako jsou Chris Brown nebo Tyga, tedy umělci, kteří jsou nechvalně známí svou kriminální minulostí. Když Chris Brown na oplátku vyhrožoval skupině CHVRCHES smrtí, Marshmello mlčel, za což schytal další kritiku. A k tomu všemu na něj Arty podal žalobu pro porušování autorských práv.

Arty, vlastním jménem Artem Stolyarov, žaluje Marshmella, Dana Smithe ze skupiny Bastille a Steva Maca, když tito měli vykrást jeho remix písně “I Lived” od skupiny OneRepublic. Podle Artyho je 19 z 20 not ze čtyřtaktové melodie písně “Happier” identických s těmi v remixu na “I Lived”. Níže si můžete podobnost porovnat sami, melodie začíná v čase 0:49 u “Happier” a v čase 1:49 u “I Lived”.

Arty si pro soudní spor najal služby právníka Richarda Bushe, specializujícího se na autorskoprávní problematiku, který vyhrál precedent zakládající případ proti Robinu Thickemu a Pharrellu Williamsovi za to, že ve svém hitu “Blurred Lines” z roku 2013 kopírovali píseň “Got To Give It Up” od Marvina Gaye.

Zdroj: edm.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.