Paul Van Dyk

Paul van Dyk získal odškodné 12 milionů dolarů za jeho téměř smrtelný pád ze stage

Návštěvníci s hrůzou sledovali, jak jejich dlouholetá legenda, Paul van Dyk, náhle zmizel ze stage. Jeho téměř smrtelný pád viděli návštěvníci utrechtského festivalu ASOT v únoru roku 2016.

Událost z dílny agentury ALDA a týmu Armin van BuurenaA State Of Trance, byla okamžitě zrušena a Paul Van Dyk byl letecky převezen do nedaleké nemocnice. Zotavení po pádu byl dlouhý a namáhavý proces. Lékaři byli nuceni německé hvězdě oznámit, že nikdy nebude plně zotavený ze zranění na jeho těle, která utrpěl poté, co se zřítil z výšky 10 metrů dolů na zem.

O pár let později rozhodčí řízení proti společnosti ALDA přineslo Paulovi odškodnění 12 milionů dolarů kvůli špatnému a nebezpečnému stavu stage. Advokáti Paula van Dyka vysvětlili, že věc byla ve skutečnosti vyřízena v rozhodčím řízení, tedy mimo klasické soudní řízení a že Paul nevznesl žádná trestní obvinění. Smlouva společnosti ALDA na předmětnou akci vyžadovala, aby byla vytvořena bezpečná scéna pro všechny zúčastněné talenty a její porušení proto vedlo k rozhodčímu řízení. Odškodnění také zahrnovalo kompenzaci za fyzickou a psychickou újmu utrpěnou během úrazu a po něm.

Zdroj: dancingastronaut.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.