Darude jako zástupce Finska na Eurovision Song Contest 2019

Finský klenot Ville Virtanen, známý především pod jménem Darude, je finský trancový DJ a producent jehož jméno bude reprezentovat jeho domovskou zemi po boku zpěváka Sebastiana Rejmana v soutěži Eurovision

Darude a Sebastian Rejman v období od 8. a 22. února vydají tři nové tracky. Jeden bude vybrán jako soutěžní do hlavního kola, které se bude vysílat v květnu. Soutěžní track bude vybrán na základě hlasů diváků a poroty.

“Je to pro mě velkou výzvou v mnoha ohledech,” uvedl Darude v oficiálním prohlášení. “Když jsem byl požádán, abych reprezentoval Finsko, nejdřív jsem se cítil trochu vyděšený, ale nemohl jsem svou zemi přeci odmítnout! Je to čest být součástí tohoto neuvěřitelného zážitku a mám jen pozitivní očekávání!”

Tento rok to bude přesně 20 let od vydání nevyhnutelného a legendárního tracku Sandstorm (v překladu “Písečná bouře”), který Darude vydal roku 1999, přesně 4 roky po započetí jeho kariéry. Minulý rok pak vydal track ‘Surrender’, na který navázal poměrně rozsáhlým severoamerickým turné.

Pokud jste to náhodou nevěděli, tak v loňském roce společnost Chin Stroke Research & Development zahájila velmi reálný a seriózní projekt. V jeho rámci bylo navrženo, aby se track Sandstorm využil jako zvuk alarmu skutečného detektoru písečných bouří.

Eurovision Song Contest 2019 se bude konat v Tel AvivuIzraeli od úterý 14. května do 18. listopadu.

Zdroj: djmag.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.