Grammy

Zedd, Disclosure, Fisher a mnoho dalších získali nominace na cenu Grammy

Nejvýznamnější událost roku pro všechny umělce a producenty, udílení cen Grammy, se uskuteční již po jednašedesáté, a sice 10. února 2019.

Zatímco jubilejní 60. udílení cen Grammy se uskutečnil na východě, přesněji v Madison Square GardenNew Yorku, 61. udílení se přesunulo na západní pobřeží a bude vysíláno živě ze Staples CentraLos Angeles. Americká Národní akademie hudebního umění a věd dnes oficiálně oznámila nominace.

Výsadní pozice mezi producenty zcela jistě patří Zeddovi, který obdržel nominaci mimo kategorie specifické pro elektronickou taneční hudbu. Bude soupeřit s Cardi B nebo Drakem rovnou v kategorii “Skladba roku” a to s trackem ‘The Middle’, na kterém spolupracoval s Maren Morris a Grey. Nebude to mít ale vůbec jednoduché, protože dalšími nominovanými v této kategorii jsou Childish Gambino, Brandi Carlile, Lady Gaga a Bradley Cooper, nositel Pulitzerovy ceny Kendrick LamarSZA či Post Malone.

V kategorii “Nejlepší taneční skladba” si to mezi sebou rozdají velikáni jako Above & Beyond, Disclosure, FISHER, Silk City & Dua Lipa a Virtual Self se skladbami ‘Northern Soul’‘Ultimatum’, ‘Losing It’, ‘Electricity’, respektive ‘Ghost Voices’. Kategorie “Nejlepší taneční album” mezitím zamířilo více do avantgardních sfér elektronické hudby. Nominace obdrželi Jon Hopkins za LP Singularity, Justice za album Woman Worldwide, Sofi Tukker za album Treehouse, TOKiMONSTA za Lune Rouge a SOPHIE za album s názvem Oil of Every Pearl’s Un-Insides.

Poměrně napěchovaná je však i kategorie o “Nejlepší remix”, ve které Kaskade a jeho padawan CID získali každý po jedné nominaci, a společně s nimi byli nominováni také Cosmic Gate, Mura Masa a EDX.

Kompletní seznam všech nominovaných naleznete zde.

Zdroj: dancingastronaut.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.