Beatport

Beatport a DJ Mag vytvořili alternativní žebříček Top 100 DJs

Dva z největších gigantů taneční hudby – DJ Mag a Beatport – spojili své síly a připrvily pro fanoušky alternativní pohled na žebříček DJ Mag Top 100 DJs. House a techno byly nepochybně jedněmi z nejprominentnějších subžánrů roku 2018. Ať už to byl FisherůvLosing It‘ nebo neskutečné kousky Kölsche, Carla Coxe nebo Camelphat a dalších, tech house a techno se vyhouply na vrcholek popularity a staly se respektovanými žánry.

Beatport je jeden z největších specializovaných online obchodů pro nákup elektronické hudby a je domovem pro stovky různých žánrů. Při pohledu na žebříčky top 100 nejprodávanějších tracků napříč celým Beatportem si nelze nevšimnout, že tech, house a techno si vedou velmi dobře ve srvnání s jinými, mnohem více mainstreamově orientovanými žánry. DJ Mag a Beatport tak sestavili žebříček, který vedle DJ Mag Top 100 DJs hlasů zapracovává také statistiky ohledně prodejních trendů jednotlivých žánrů. A že jsou výsledky díky tomu velmi rozdílné, zřejmě nikoho z vás nepřekvapí.

Beatport se často stává jakýmsi podhoubím, kde se rodí nové žánry, nové hvězdy a také nové trendy.  Nový pohled na žebříček Top 100 DJs se jistě bude zamlouvat fanouškům jednotlivých méně mainstreamových žánrů, přičemž zároveň poukazuje na jejich takřka nekončící diverzitu. Protože hudební scéna se nustále vyvíjí a vždy tomu tak bude.

Co si o tomto alternativním žebříčku myslíte vy?

Beatport

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.