Ventolin

Ventolin – Exkluzivní interview pro všechny mládenc!

Je rozhodně jednou z nejdůležitějších postav české elektronické scény, brzo vystoupí v Ostravě s Woraklsem a jde o Mgr. Davida Doubka, Ph.D. – stále nevíte? Ale víte, Ventolin je přeci znám všem mládenc!

My jsme neváhali, chytili jsme šanci za pačesy a požádali jsme Ventolina o rozhovor. Jak vlastně vznikl Ventolin, jak vznikala deska “Vitajte” a jak to zvládá na tour? To vše se dočtete níže.

A pokud budete chtít slyšet Ventolina naživo? Tak se rozhodně zúčastněte akce B#Rave, kde tenhle originální týpek vystoupí společně s ikonami labelu Hungry Music Worakls & Stereoclip!

B#Rave

B#RAVE @ BRICKHOUSE DOV

⚡️3 LIVE ACTS
⚡️5 DALŠÍCH DJS
⚡️2 STAGE

16.11.2018 – PÁTEK
OFICIÁLNÍ UDÁLOST – Facebook
VSTUPENKY 
– Ticketlive.cz
REGULAR 429,- / VIP 750,-
(V.I.P obsahuje: Vstup do prostor galerie, vlastní šatnu, možnost potkat se s vystupujícími, chill out zóna.)

Teď už ale k samotnému interview:

Inhalátor? Nikoliv … nýbrž hudebník!

Ahoj Davide, předem díky za čas strávený nad tímto interview a moc se těšíme na tvé odpovědi.

  • Jak probíhá tvé momentální turné? Všimli jsme si, že máš klidně i 3 vystoupení týdně, zvládáš to dobře, připravuješ se nějak na řadu vystoupení, máš nějaký svůj tajný rituál?

Ano, hraju hodně a je to někdy fyzicky dost náročné, hlavně kvůli řízení auta, ale baví mě to, takže to zvládám. Vlastně se hůř cítím, když nehraju. Na vystoupení se připravuju tak, že trénuju, musím si promýšlet, jak udělat nebo změnit některé věci v show, teď jsem začal od září hrát s Tempestem, což je takový drum synth, na který musím normálně cvičit. Tajný rituál nemám, snad jen, že nepiju před koncertem.

  • Jaké byly zatím tvé nejlepší a i nejhorší momenty na tvých cestách po hudebních klubech, tedy na tvých tours?

Skvělých momentů bylo hodně, silné pro mě byly křty desky Vitajte v Praze a Brně, hlavně protože to byl začátek tour, letní festivaly, ale i malé akce, třeba teď v Zábřehu nebo Břeclavi byly fajn. Vždycky je to hodně o dobrém souběhu publika, aparátu a mojí energie. Nejhorší … nejhorší je, když nefunguje dobře komunikace s pořadatelem nebo zvukařem, jsou problémy s aparátem v klubu, protože je slabý nebo mu něco chybí. Což se občas stane a pak je to težké, protože jsem na všechno vyjednávání na místě sám.

113_1453816972_0W0l0CPE-l

  • Jak dlouho byla tvá nová deska „Vitajte“ ve „výrobě“ – jak dlouho jsi na daných skladbách pracoval?

Začal jsem v lednu 2017 a v červenci 2017 byla hotová, ale vycházel jsem z různých nápadů, které jsem sbíral už dřív.

  • Která z tvých hraček určených k tvým hudebním vystoupením je tvá nejoblíbenější a proč?

Tyjo, to je těžko říct, protože to je celé takový systém, kde každá věc plní nějakou úlohu a z toho hlediska se na ní dívám. Jádro je pořád Akai MPC 1000, které bych třeba i nahradil něčím aktuálnějším, ale nikdo nic lepšího ještě nevyrobil.

  • Je veřejně známo, že jsi nejen uznávaným hudebníkem, ale také pedagogem – jak k tvému alter-egu přistupují tvoji studenti?

Zatím většinou dobře, občas přijdou se na nějaký koncert podívat, ale teď mám nové prváky a nevím, jestli někdo z nich už někde nebyl. On ten obor, který učím (kulturní antropologie) je dost specifický, individualistický a nekonvenční, takže si myslím, že to ve skutečnosti není až tak divné, že dělám obě věci.

“Vstoupil do mě duch Alana Vegy a Marka E. Smithe”

41642385_301556970439340_8122602353028235264_n

  • Proč Ventolin? Kde se vzal ten nápad, nazvat se právě takto?

No, jsem astmatik a na prvním vystoupení před deseti lety jsem měl záchvat a musel jsem užívat stejnojmenný lék a podle toho mě kamarádi, co to tehdy pořádali, pojmenovali.

  • Když bys musel – se kterou českou popovou hvězdou bys chtěl spolupracovat na společném tracku nebo s ní vystoupit live?

To je takový divný, musel. Kdybych musel, tak bych musel a nemohl bych si vybírat, že. Ale pravda je, že v září na svatbě kamaráda Honzy Kratochvíla z kapely Dva (byl jsem na mol a popadlo mě přesvědčení, že do mě vstoupil najednou duch Alana Vegy a Marka E. Smithe) jsem hrál za doprovodu půlky Zrní a Midilidí a byla to fantastická psychedelická temná techno orgie, takže asi Zrní a Midilidi, ale jedině psychedelický techno.

  • Jsi rozhodně čím dál víc známější osobou české elektronické scény, čekal jsi někdy, že tvá kariéra takto vyroste? Chtěl jsi, aby to šlo takto nahoru? Kam až by si chtěl dosáhnout?

Nečekal, ale taky jsem na tom dost dělal, hraju hodně a dlouho, takže nemůžu říct, že by to bylo něco, co odněkud zčistajasna spadlo. Jestli jsem chtěl, aby to šlo nahoru, tak sotvakdo by chtěl, aby to šlo dolů, jsem za to rád, ale to, na co bych chtěl dosáhnout, souvisí spíš s tou hudbou a obsahem. Zažil jsem hodně věcí za poslední rok a půl a rád bych je přetavil do nové hudby. Jsem zvědavý, kam mě to dovede.

Moc ti děkujeme za rozhovor a uvidíme se v Ostravě! 🙂

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.