Martin Garrix opět korunován králem žebříčku DJ Mag Top 100 DJs 2018

Martijn Gerard Garritsen, známý jako Martin Garrix, ovládl DJ Mag již třetí ročník po sobě. Vyhlášení se konalo během sobotního večera na hudebním festivalu Amsterdam Dance Event (ADE). V letošním DJ Magu se nasčítalo až 1,2 milionu hlasu, což je zhruba o 200 000 větší účast než byla minulý rok. Podle ověřených zdrojů nejvíce hlasů pocházelo z USA.

Martin Garrix se poprvé umístil v DJ Magu roku 2013 na 40. pozici, a to především díky jeho hitovce Animals. Následující rok poskočil o 36 příček a roku 2015 už byl zvolen jako 3. nejlepší DJ světa. Rok 2016 pak byl ten osudový rok, kdy se Garrix vyšplhal na příčku nejvyšší, minulý rok obhájil první místo a letos tomu nebylo jinak.

O prvních třech umístěných není pochyb. Belgičtí bratři Dimitri Vegas & Like Mike zůstávají dál sedět na druhém místě jako minulý rok, naopak takový Hardwell poskočil o příčku nahoru a shodil tak trancového krále Armin Van Buurena mimo stupně vítězů. Jako nejvýše postavená nová tvář byla zvolena manželka samotného Dimitriho MATTN, která se umístila na 72. místě. Za “horolezce” jsou v tomto ročníku považováni duo Vini Vici, kteří postoupili o 38 míst na 34 pozici.

I když je DJ Mag převážně plný EDM producentů, najde si mezi sebou i takového Andy C, který vyhrál cenu za nejvýše postaveného Drum and Bass DJe. Kompletní přehled všech umístěných si můžete prohlédnout zde.

Součástí vyhlášení bylo i živé vystoupení vítěze, část z něj si můžete pustit níže.

Zdroj: djmag.com

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.