B#RAVE

B#Rave – Nevšední event, nevšední headlineři?

Přesně za měsíc čeká Ostravu další event z produkce skupiny Bass Production. Tentokrát se jedná o poměrně speciální událost B#Rave, jak jinak než se speciálními headlinery!

B#Rave = Francouzsko-Belgicko-České obsazení?

Jak jsme již psali v minulém článku, tak tento event bude opravdu něco jiného. Main Stage bude v podstatě obsazena umělci, kteří předvedou live-act vystoupení. Máme tedy dva zástupce francouzského Hungry Music labelu a jednoho z největších mágu elektronické hudby v ČR. Na oficiálním eventu je jasně psáno, že:  “Hra na bubny, klávesy, samplery a syntezátory je to, co na žádné jiné akci v takovémto rozsahu doposud nebylo uspořádáno.” Pojďme se tedy podívat blíže na to, kdo se o něco takového na hlavní stage postará.

Worakls 🇫🇷 – kým vlastně je?

Začneme tímto – vysoce talentovaným francouzským muzikantem. Proč? No, málokdo začne hrát na piano už ve svých 3 letech. Jeho znalosti elektronické hudby jsou možná i jedinečné a dovolují mu vytvářet kompozice, které nejsou definovány žádným známým žánrem. Dá se tedy říci, že se Worakls nádherně vyhýbá dnes modernímu “škatulkování stylů”.
Jeho hudba je sofistikovaná, důkazem toho rozhodně je i to, že se dokáže pohybovat od klasické hudby přes house až do techna a nebo, to se podržte, i do rocku. Jeho LIVE-ACT vystoupení nemá obdoby, vždy vás prostě překvapí něčím novým a vy nestačíte žasnout. Nesmíme samozřejmě opomenout jeho největší hity, jako jsou Toi, Salzburg nebo Porto, které jsou svým stylem, nenapodobitelné.
Worakls je rozhodně jedinečný umělec, důkazem budiž fenomenální track Porto, který velmi často používá ve svých setech například Solomun.

Stereotyp? Nee, Stereoclip 🇧🇪

Oficiálně se narodil v Bruselu, v Belgii. Takže ano – další producent, který měl to štěstí a žil v kolébce elektronické hudby. Jeho cesta následně vedla do stylů deep house a poměrně originálního zaměření electro-acoustic hudby. Čím Stereoclip charakterizovat? Rozhodně úchvatný melodický styl a skvělé rytmy.
Dá se říci, že patří mezi takové oživení jinak francouzského labelu Hungry Music. Jeho hudební produkce je charakterizována úchvatnými melodiemi a okouzlujícími rytmy. Je i talentovaný? Ale ovšem! Stále cestuje a vystupuje po celém světě, někoho takového určitě nechcete propásnout.

Ventolin 🇨🇿 – inhalátor? Nene, je to člověk!

Jestli je na naší malé scéně někdo, kdo za poslední rok vylétl jako raketa, tak je to rozhodně tento extravagantní chlápek! Na české scéně se momentálně nepohybuje nikdo, kdo by se mu vyrovnal v počtu představení, či počtu shlédnutí na youtube.
Proč? No možná také díky tomu, že na svých LIVE-ACT vystoupeních používá pouze staré samplery Akai, analogové syntezátory a archaický drummachine Yamaha RX5 – to vše ovšem, bez počítače – vše v analogu. Daná analogová rozladěnost ho prostě přitahuje! Šum, nedokonalost, rozkolísanost – to tento člověk umí vzít a udělat z toho parádní záležitosti.
Ano, všichni určitě známe Disco Science (již přes půl milionu zhlédnutí!), ale Ventolin má mnohem bohatší zásobu tracků. V roce 2009 vydal EP Mžitky, o 3 roky později nastal čas na Totem. K našemu štěstí rád tančí a těší ho, když publikum tančí s ním. Co si budeme povídat, když začne tančit Ventolin, nikdo další se už nemůže vymlouvat na to, že se za svůj tanec stydí. Tohle je to vystoupení, které musí každý alespoň jednou zažít – je to energické, uvolněné a hlavně i svobodné!

A v příštím článku, v tom se už můžete těšit na rozhovor s jedním z headlinerů! 🙂

⚡️3 LIVE ACTS
⚡️5 DALŠÍCH DJS
⚡️2 STAGE

16.11.2018 – PÁTEK
OFICIÁLNÍ UDÁLOST – Facebook

VSTUPENKY 
– Ticketlive.cz
REGULAR 429,- / VIP 750,-
(V.I.P obsahuje: Vstup do prostor galerie, vlastní šatnu, možnost potkat se s vystupujícími, chill out zóna.)

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.