Exkluzivní rozhovor se Sunnery James & Ryan Marciano!

Nekompromisně se blíží vystoupení dua Sunnery James & Ryan Marciano  v pražském klubu EPIC. My jsme dostali šanci si s klukama popovídat o nějakým osobních tématech a vznikl z toho parádní rozhovor!Čau pánové, rádi bychom poděkovali za šanci si s vámi drobet pokecat a zeptat se vás na pár věcí z osobního života.
Náš tým si pro vás připravil několik netradičních otázek a budem rádi, když si odpovídání na ně možná i užijete nějakou legraci.

  1. Hned prolomíme ledypletou si váš fanoušci? Nebo vždycky vědí, který z vás je Sunnery a který z vás je Ryan? Stalo se vám někdy, že vás lidé oslovují jménem toho druhého?

No! Jak je určitě vidět, tak si nejsme příliš podobní, ale rozhodně si nás lidi v minulosti pletli. Občas nám říkají opravdu šílené věci a někdy dokonce ani nevědí s kým mluví a nebo co nám vlastně říkají, takže ano – dá se říci, že se to stává.

  1. Musíte hodně cestovat, jakože opravdu HODNĚ – nejvíce pochopitelně využíváte leteckou dopravu, ale nebýt letadel – preferovali byste cestování autobusem nebo vlakem?

Vlaky jsou rozhodně mnohem pohodlnější než autobusy, takže nejspíše bychom jezdili vlakem, ale i tak by to bylo obrovský problém, protože bychom se jen tak lehce nedostali na naše vystoupení v USA a v Jížní Americe , hahaha.

  1. Za posledních několik let se opravdu razantně změnil celý „crowd“ poslouchající taneční hudbu . Pociťujete tu změnu také, nebo jsou vaši fanoušci stále stejní a stejně loajální? Spousta DJs tvrdí, že velké procento lidí už chce jen fotku se slavným DJem a pořádně už je vlastně ani nezajímá jakou hudbu daný DJ hraje, myslíte si to také? Že lidem už prostě nejde tolik o tu hudbu?

Je naprostá pravda, že dnešní „preferovaný“sound celé scény se hodně mění, ale nemyslíme si, že se naše publikum nějak razantně mění. Vždycky jsme byli schopni jet na té úspěšné vlně taneční hudby, ale nikdy jsme vlastně nemuseli sklouznout ke tvoření big room housu, který byl před několika lety opravdu horkým tématem. Dá se říci, že se rozhodně držíme svých kořenů. Kultura VIP a velkého utrácení se opravdu stává velmi populární, speciálně v místech jako je Ibiza nebo Las Vegas a ano – rozhodně existuje velké procento lidí, kteří se s námi chtějí vyfotit, ale je pro nás lehké rozeznat na člověku to, jestli chce tu fotku kvůli počtu likes na instagramu a nebo je to opravdu pravý fanoušek a chce tu fotku prostě pro svou vlastní radost.

  1. Jaká je pro vás ideální délka setu? 1 hodina? 6 hodin? Více? Méně?

Jedna hodina je většinou opravdu příliš krátká, nemůžete s tím setem příliš moc dělat. Určitě preferujeme delší sety, protože opravdu můžeme začít jedním stylem a vzít lidi na výborné hudební dobrodružství skrz žánry a skončit v naprosto jiném stylu. 6 hodiny je téměr celá noc, ale rozhodně to není něco co už jsme v minulosti neudělali. Nedávno jsme odehráli 6-ti hodinový set v rámci naší rezidentury v Hï Ibiza.

  1. Zažili jste někdy opravdu špatnou zkušenost s warmup DJ, který hrál před vámi? Opravdu jednoho z těch, který to prostě zkazil tím, že hrál příliš tvrdě nebo příliš rychle?

Bylo by pro nás lehké mluvit špatně o warmup DJs, ale dle nás je mnohem důležitější dát respekt tomu, kdo si ho zaslouží. Tolik warm-up DJs se opravdu snaží a dělají to nejlepší co umějí, ačkoliv hrají pro téměř prázdný parket a i tak tomu dávají to nejlepší co mohou, to chce prostě vytrvalost! Samozřejmě, že se někdy stávají chyby, ale většinou zažíváme přesný opak a to, že warmup DJs opravdu vědí jak správně naladit crowd.

  1. Musí být velká zábava – cestovat spolu po celém světě v rámci svých tours. Děláty si někdy naschvály?

Hahaha, no to rozhodně! Děláme si jich spoustu, ale určitě ne nic příliš vážného. Máme radost z toho, že se můžeme nazývat blízkými přáteli, takže se opravdu dobře umíme trefit jeden do druhého, ale taky rozhodně víme kdy přestat. Třeba po 12-ti hodinovém setu moc dobře víme, že to není ta správná chvíle na velké srandy.

  1. Napadlo vás někdy, že byste udělali remake opravdu velmi známého mainstreamového hitu?

To už udělalo takové velké množství lidí, že prostě necítíme, že bychom měli být další z nich. Určitě se raději budeme držet vlastní produkce a vlastní hudby, která je nám o tolik bližší.

  1. Reagujete na stage vždy stejně? Jste synchronizovaní? Nebo se někdy dohadujete o tom, jaký track zahrajete jako další?

Řekli bychom, že jsme při vystoupení víceméně synchronizovaní, ale je jasné, že za těch více jak 10 let, co spolu vystupujeme jsme měli spoustu diskuzí o tom co bude tím dalším trackem. Vždycky to ale vyřešíme poměrně snadno, moc dobře víme, kdy se pohádat můžeme a kdy ne. Stává se, že Ryan odehraje ten track, který chtěl on, ale i on sám ví, že příště to bude Sunnery, kdo bude mít větší slovo v tom, co přijde dále.

9. Kdyby nebylo DJingu a hudebního průmyslu – dokážete si představit co byste dělali za práci?

Pro Sunneryho by to rozhodně bylo snadné, určitě by se objevil v módním průmyslu. Má dokonce svou vlastní značku oblečení nazvanou Forcerepublik. A s Ryanem by to bylo krapet víc komplikované, ale určitě by i on našel to co by ho bavilo.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.