iTunes

Služba iTunes bude příští rok končit

Uživatelé iTunes si budou muset brzy najít nějakou náhradu. Společnost Apple totiž oznámila, že plánuje příští rok službu vypnout.

 

V minulosti byla služba iTunes něčím novým, něčím revolučním! Příchod iPodů v podstatě znamenal konec přenosným CD přehrávačům, protože jste najednou u sebe mohli mít tisíce písniček najednou, což bylo až do tohoto okamžiku nemožné a jen pouhou “sci-fi”. Bohužel pro iTunes, tato situace byla přítomností před sedmnácti lety a dnes je doba o několik kroků vepředu. Důvodem jejího konce není nic menšího, než existence streamovacích platforem jako jsou Spotify nebo Apple Music, které nabízí “něco navíc”, čímž je streamování hudby online a to téměř za hubičku! Spotify si můžeme pořídit už od 2.99 $ měsíčně, což je za neomezený přístup k hudbě příjemná částka.

Jen ve Spojených státech amerických tvoří streamovací platformy 65% všech příjmů hudebního průmyslu. Na zastaralou službu, jako je iTunes již zkrátka na trhu není místo a Apple ji musí zanechat ve zpětném zrcátku. Podle oficiálních zdrojů by její provoz měl být ukončen 31. března 2019. Uživatelé Apple telefonů však zřejmě zoufat nemusejí, předpokládáme, že půjde pouze o ukončení provozu iTunes obchodu. Nicméně samotná aplikace, přes které se synchronizují data do iPhonů, by i nadále měla zůstat plně funkční.

iTunes

Zdroj: weraveyou.com
Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.