Bassjackers

Série tutoriálů Signed by Bassjackers slaví roční výročí

Ve světě je jen málo skutečných producentů a velké množství světových DJs si tracky nechává dělat jinými. Své o tom ví například KSHMR, který je považován za jednoho z největších světových ghostproducentů a je mu připisováno autorství desítek, možná i stovek tracků, v jejichž názvu však jako KSHMR nefiguruje.

Někteří světoví producenti se rozhodli tento trend změnit a začali vydávat takzvané tutoriály, které se snaží učit základní i pokročilé principy produkce pro začínající producenty a dát jim tak počáteční motivaci. Na YouTube takových tutoriálů nalezneme tisíce.

Celý tento nápad doplňujé různé challenge, ve kterých světoví producenti rozebírají své tracky nebo naopak skládají tracky naživo v co nejkratším čase, jako ve videu níže. Do těchto se zapojila jména jako Bassjackers, Mesto, Martin Garrix, Nicky Romero nebo Dannic.

Tato videa inspirovala také KSHMRA k tomu, aby začal s něčím novým, co tady ještě není, a tím byly výše zmíněné YouTube tutoriály k základům hudební produkce.

V těchto tutoriálech KSHMR učí nejen teorii, ale taky ukazuje tyto prvky v praxi, na své vlastní produkci. Vidět tak můžeme pod kůži trackům jako Dharma, Mandala nebo Wildcard. Já osobně považuji tyto tracky za mistrovská díla celého žánru EDM. A jak už to v hudební branži bývá, Bassjackers se inspirovali od KSHMRa a vznikla nová série tutoriálů s názvem “Signed by Bassjackers” která minulý týden oslavila sedmé vydání a roční výročí! Během těchto sedmi dílů nám Ralph, producent v duu Bassjackers, ukázal, jak vytvořil tracky jako Bring that Beat nebo Higher Place (Bassjackers Remix) a já mohu jen konstatovat, že bych si přál, aby takových producentů jen a jen přibývalo.

Zdroj: youtube.com
Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.