Beatport

Nejprodávanějším žánrem na Beatportu je Techno

Hudební prodejní platforma Beatport tento týden zveřejnila infografiku odtajňující nejprodávanější subžánry elektronické taneční hudby. Tím nejprodávanějším je zcela suverénně Techno. A to už více než rok a půl.

Někoho to zřejmě překvapí a někoho naopak vůbec. Zákazníci “hudebního e-shopu” Beatport nejvíce nakupují tracky s nálepkou Techno. Techno se drží na prvním místě stabilně od 3. čtvrtletí roku 2016 a stejně stabilně se na druhém místě vyjímá Tech House.

Třetím nejprodávanějším je House a čtvrtým Deep House, když tihle dva si pozice prohodili zhruba před rokem. Pátým nejprodávanějším žánrem je Drum & Bass, který na podzim roku 2016 vystřídal Electro House. Ten se mezitím propadl na úplně poslední místo prodejnosti.

Zajímavostí pak je šesté místo žebříčku, na kterém se nachází Melodic House & Techno, což je úplně nová žánrová kategorie, kterou Beatport implementoval v březnu tohoto roku. Trance pak nalezneme na osmém místě, Progressive House ještě o příčku níže. Beatport přitom oproti minulému roku zvýšil svůj obrat o 7%. Kompletní grafiku si můžete prohlédnout níže.

Beatport

Spolu se zveřejněním statistik Beatport rovněž oznámil novinku, kterou jsou tzv. Hype Charts. Ty si kladou za cíl maximálně napomoci rozvoji nezávislým labelům. Beatport si od těchto žebříčků slibuje zvýšení viditelnosti menších labelů, zjednodušení přístupu k nové hudbě a podnícení umělců hledat hlouběji v útrobách Beatportu. Zatím přitom není zřejmé, jak se budou Hype Charts lišit od žebříčků Secret Weapons, které například já osobně hojně využívám. Nezávislé labely tvoří až 96% všech prodejů na Beatportu, na kterém se týdně objeví na 25 000 nových tracků.

Zdroj: mixmag.net
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.