Len bez ženy

Papa Django & Max W. (feat. František Krištof Veselý) – Len bez ženy

Slovenský DJ a producent Papa Django spojil síly se svým českým kolegou Maxem W. a společně si mistrně pohráli s písní Len bez ženy slovenského zpěváka Františka Krištofa Veselého.

František Krištof Veselý byl slovenský zpěvák, herec a režisér, spoluzakladatel bratislavské Nové scény, ve které působil od jejího založení v roce 1946 do roku 1964. Za svou bohatou uměleckou kariéru nazpíval přes 250 písní, jednou z nichž byla právě i swingová píseň Len bez ženy. Ta je společně s dalšími (Jaj, Zuzka, Zuzička; Skôr než odídeš) některými považována za zcela signifikantní počiny v oblasti slovenské populární hudby.

Více než 40 let po jeho smrti, se slovenský DJ a producent Papa Django a český DJ a producent Max W. rozhodli vzdát hold Františku Krištofovi Veselému a jeho písni Len bez ženy vtiskli novou, moderní podobu. Vznikla tak unikátní fúze původního zpěvu, jež se vyznačuje charakteristickým zastřeným zvukem nahrávek z poloviny minulého století, a současného electroswingu, přičemž to celé trochu nabralo na tempu. Výsledný track má dostatek původního a dostatek nového, je rozverný a nápaditý, zvukově vytříbený. Dle mého názoru tak pánové Papa Django a Max W. s odkazem legendárního zpěváka naložili s pokorou a úctou, která mu jistě náleží.

Zdroj: youtube.com, wikipedia.org
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.