Roger Sanchez

Exkluzivní interview s Rogerem Sanchezem!

Festival Beats for Love se nezadržitelně blíží a jak už jistě víte, letos nám nabídne ještě více světových jmen elektornické hudby. Jednou z hlavních hvězd je house legenda Roger Sanchez, kterého se nám povedlo vyzpovídat!

1) Zdravíme Rogere! Pokud se nepletu, Beats for Love bude tvé první vystoupení v Ostravě. Jak se ti líbí festival a industriální prostředí, ve kterém se koná?

Přesně tak. Industriální prostředí mám opravdu rád. Připomíná mi scénu v New Yorku a Londýně, kde se konaly parties v opuštěných skladech.

 

2) Na festivale budeš hrát na hlavní stagi pro několik tisíc lidí. Je nějaký rozdíl mezi tvou přípravou na hraní na velkých stagích a na hraní v klubech?

Větší stage většinou potřebují více energie. V předstihu si připravím tracky s energičtějšími beaty a známější vokály, ale ve výsledku se řídím publikem a podle toho se rozhoduji kam je hudebně povedu.

 

3) Pamatuješ si na své první hraní v České Republice?

Jméno klubu si nepamatuju, ale bylo to v 90. letech, v mých začátcích. House scéna zde byla teprve u zrodu. Rád vidím, že se od té doby tak vyvinula.

4) Pamatuješ si nejbizarnější zážitek, který se ti při hraní přihodil?

Takových jsem měl hodně! Hrál jsem na jedné akci v Budapešti, ze které se vyklubala plnohodnotná fetiš party a všichni se svlékli do naha. Když mě bookovali, neřekli mi o tom.

 

5) Jaké jsou tvé oblíbené způsoby odpočinku po tom, co dohraješ svůj set?

Rád si odpočinu v tichu při sledování západu slunce a někdy při meditaci.

6) Právem jsi nazýván legendou house music. Tím pádem jsi inspirací pro spoustu mladých DJs a producentů. Uměl bys vyjmenovat nějaké nové talenty, o kterých podle tebe v blízké budoucnosti hodně uslyšíme?

Poslední dobou se na scéně objevuje spousta nových talentovaných producentů – Camelphat, Max Chapman, Carnao Beats, Low Steppa, Cocodrills, Mason Maynard, Saliva Commandos … a takhle bych mohl pokračovat!

 

7) Mohl bys vyjmenovat tři tracky, které poslední dobou rád hraješ a nevynecháš v žádném setu?

S-Man & Huxley – Wasting Time (Huxley Dub)

Patrick Topping – Be Sharp Say Nowt

Basement Jaxx – Jump n Shout (Erick Hagleton Remix)

 

8) Chtěl bys na závěr něco vzkázat návštěvníkům Beats for Love i ostatním čtenářům?

Těším se až pro vás zahraju a přinesu house beaty do Ostravy! Uvidíme se na parketě!

 

Díky za tvůj čas! Těšíme se na tvé vystoupení!

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.