Baloo

Česká dvojice Tencer a Flashwell přicházejí s dalším letně laděným trackem s názvem Baloo!

V létě jsme si představili úžasnou letní novinku, za kterou stáli bratři Tencer a Flashwell s názvem Rubicon. Ten posléze vyšel v rámci našeho labelu OneZoo Music a je volně ke stažení.

O Tencerovi s Flashwellem však od té doby nebylo ani vidu a dokonce ani slechu. A jak by taky mohlo, když se zase zavřeli do studia a společně makali na něčem novém. Jejich nový track Baloo zní, jako kdyby v něm měli prsty samotní Bali Bandits. Je tomu skutečně tak? To se dozvíte v rozhovoru níže.

Rozhovor

Ahoj kluci! Při našem prvním rozhovoru, který byl k tracku Rubicon, jsme si vás trochu přiblížili. Pořád žije jeden z vás v Anglii a druhý v České republice a tracky děláte přes Skype a Ableton?

Ahoj, vše je při starém, jeden v Anglii, druhý v Česku, Skype, Ableton a jedeme!

Váš track Rubicon zněl, jako kdyby vám s ním pomáhal Don Diablo, teď zase spíše Bali Bandits. Jak jste docílili tak úžasných zvuků?

No kdyby nám pomáhali Bali Bandits, tak by to znělo líp 🙂 Vocal chopy jsme opět dělali ručně v sampleru a nejvíc práce dal asi lead, který se skládá ze 7 vrstev. Normálně kolikrát stačí i 3 vrstvy, ale pořád tam něco chybělo, takže jich je nakonec 7. Hlavně jsme se soustředili na mono signál, protože sound system v klubu, zvuk v autě atd. hraje hlavně mono, takže mix děláme v monu a až to zní dobře a všechny zvuky jsou slyšet, tak až potom dáváme stereo pluginy a panning do stran.

Stále je Vaší inspirací Jay Hardway nebo už ho někdo nahradil? Třeba zmínění Bali Banditi?

Jay Hardway je a vždy bude naší inspirací, ale máme samozřejmě i spoustu dalších jako třeba Dropgun, nebo Brooks.

Můžete nám něco říct o Forever Records, na kterém byl track Baloo vydán?

Když jsme začínali s produkcí, tak 6 let zpátky, tak byl naším velkým vzorem Joe Garston – přinesl svůj zvuk, to tenkrát bylo něco neskutečnýho. No a když jsme se dozvěděli, že nedávno založil svůj label Forever Records v Liverpoolu, poslali jsme mu demo, jemu se naštěstí líbilo a track nám vydal pod názvem Baloo, vyšel 26. března.

Máte nějaké fígle jak docílit tak kvalitních zvuků? Třeba nějaké projekty popřípadě tutoriály z YouTube, které pak jen trochu upravíte a použijete, nebo si zvuky jak se říká, „kroutíte“ sami, dokud to nezní, jak má?

My nejsme sound designéři, takže používáme synth presety, které ovšem upravujeme. Vrstvením se docílí kvalitních zvuků, ale je to taky strašně těžké udělat to tak, aby každý zvuk měl své místo. A samozřejmě jsme se všechno naučili z YouTube tutoriálů.

Jak dlouho jste track Baloo dělali?

3 měsíce 🙂 Až se čtvrtou verzí jsme byli konečně spokojeni!

Máte už nějaký větší support na některém z tracků?

Zatím ne, ale právě shromažďujeme emailové adresy a budeme rozesílat promo, jak pro DJs tak i pro rádia.

Kdy nebo kde jste Baloo poprvé hráli?

Poprvé to bylo na Burn Energy Festival v Olomouci a reakce byla výborná!

Máte hotový nějaký další track?

Teď už to můžeme říct, v dubnu výjde náš další nový track Retrospective na Plasmapool Records, což je zatím rozhodně náš největší úspěch.

A teď mimo produkci. Kde vás můžou fans slyšet?

My doufáme, že si vzpomenou na Flashwella při skládání lineupu na Beats for Love, protože tou dobou zrovna bude v ČR i Tencer, takže by si rádi na stage užili své společné tracky. Není lepší pocit na světě, než když vidíš, jak si lidé uživají vaši hudbu! Jinak s Flashwellem se můžete vidět například na jeho narozeninové párty ve Varně v Olomouci, na Beats for Love on the road v Hranicích, na Mácháč Club Tour v Třebíči, v Lidovce ve Šternberku, na Explosive Sound Festival v Olomouci a na spoustě dalších akcích a festivalech, tak se nechte překvapit a sledujte jeho stránku.

Odkazy

Facebook – Tencer
Facebook – Flashwell
Spotify
Beatport
Itunes

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.