Paul Oakenfold

Legendy DJ Mag’s Top 100 DJs: Paul Oakenfold

Byl nebyl druhý ročník DJ MAGs TOP 100 DJs, které se konalo v roce 1998 a nositelem prvního místa se stal dodnes známý DJ Paul Oakenfold (30-8-1963). Pojďme se na tuto legendu podívat trochu blíže!

Jeho inspirací k DJingu byla hudba z Ibizy, italo disco a house. Už jako mladý klučina měl v oblibě klubovou taneční muziku. V roce 1987 začal hrát v malých klubech ale posléze se vyšplhal mezi nejkvalitnější DJs. Paul nejčastěji remixoval skladby U2, Snoop Dogg, New Ored, Massive Attack apod. A to ve spolupráci se Stevem Osbornem, tento projekt se jmenoval Perfecto. Mnoho z těchto tracků pak bylo vydáno pod záštitou Paulova labelu Perfect Records.

Následně v roce 1994 vytvořil dvouhodinový set pro BBC RADIO 1, set známý jako GOA MIX a i v dnešní době je na této síti velice žádaný. Byl součástí projektu GRACE a to v roce 1994-1997. Už v prvním žebříčku DJ MAGs se umístil a to na krásném druhém místě. Poté dva roky po sobě obsadil první příčku. Celkově se umístil v tomto žebříčku 8 krát.

V roce 2002 vydal své první album s názvem Bunkka na němž se po vokálové stránce účastnilo několik zpěvaček a zpěváků jako je například Nelly Furtado, Tricky, Ice Cube a mnoho dalších. V roce 2006 vydal další album, které tvořil v Jižní Karolíně v jednom strašidelném domě a to z důvodu, že si myslel, že prostředí přinese jinou atmosféru. Oakenfoldovi se podařilo mít svůj track “My Girl” v zavodní hře s názvem Test Drive Unlimited 2, no kdo by si to nepřál.

Paul je také jeden z DJs a producentů, kteří trpí takovou tou lehkou profesní schizofrenií. Mezi Paulova alter ega tak patří např.: Electra, Elementfour, Perfecto, Planet Perfecto, Rise, Virus a Wild Colour.

A abychom nezapomněli, Paul Oakenfold je dost bláznivý i na to, aby odehrál své sety na docela zajímavých místech. Například si zahrál v prvním základním táboře na Mount Everest, o tom jsme psal náš Alex Key článek ZDE. A rozhodně ani nesmíme zapomenout ani na rok 2003, kde si zahrál na Velké čínské zdi!

Tak protentokrát by to bylo vše, příště se podíváme na dalšího výherce DJ Mag’s Top 100 DJs – Sasha!

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.