Roger Sanchez

Na Beats for Love 2018 vystoupí držitel ceny Grammy

Venku sice ještě panují mrazy, nicméně léto se kvapem blíží a organizátoři největšího festivalu elektronické taneční hudby Beats for Love neustávají v odhalování dalších jmen, kterých v uplynulých týdnech představili více než tucet. Všem těmto jménům pak jednoznačně vévodí legenda house music Roger Sanchez.

Americký DJ a producent Roger Sanchez se představí hned první festivalový den na hlavní Love stage. Za svou bohatou kariéru má na kontě několik nesmrtelných klasik taneční hudby, jakými jsou ‘Another chance’, ‘Turn On The Music’ či ‘Lost’ a také velké množství mezinárodních ocenění, z nichž nejprestižnější je určitě Grammy z roku 2003. Rovněž stojí za zmínku jeho spolupráce s takovými velikány světové hudební scény jako Michael Jackson, The Police, Diana Ross, Jamiroquai či Maroon 5. “Roger je hudební ikona neskutečných rozměrů, takže jsme jej zkrátka nemohli nepřivézt. I z toho důvodu jsme jej, podobně jako minulý rok Fatboye Slima, namísto House stage zařadili na multižánrovou Love stage,” vysvětluje ředitel festivalu Kamil Rudolf volbu pódia.

Roger Sanchez1

Rogera Sancheze na Love stage doplní slovenské hip hopové duo Kali & Peter Pann, kteří sice na Beats for Love zažijí svou premiéru, ale oba nepochybně patří ke špičce československé hip hopové scény! Kali se v roce 2016 s písní ‘Vel’a slov’ umístil na 9. místě celosvětového žebříčku nejpopulárnějších videí, který sestavuje společnost Google. Prvního zveřejněného účastníka se dočkala i House stage a jde o první zástupkyni něžného pohlaví. Sam Divine je anglická DJka, producentka a majitelka labelu DVINE Sounds, která aktuálně patří mezi nejvyhledávanější umělkyně svého žánru!

Sam Divine

Podobně jako House stage se prvního jména dočkala také Breakbeat stage. Je jím DJ a producent z Velké Británie s pseudonymem Deekline. Jeho sklady a kolaborace nejen s Ed Solo či Wizard vyústily ve spoustu hitů s milionovými poslechy. Pořadatelé nelenili a zveřejnili i jména pro Raggae2Jungle stage. Návrat do ČR hlásí zpěvačky a MC z Londýna, patřící do uskupení CongoNatty Family, které si říkají Nãnci and Phoebe. Do Ostravy dorazí se svým dvorním DJem Wu-Lu. Tyto dvě dámy doplní jejich krajan Demolition Man. Zpěvák, skladatel, hudební inženýr, textař a producent, který si také říká Ras Demo a na scéně se pohybuje již od 80. let. “Ras Demo na scéně působí již bezmála 30 let a jeho vášeň pro hudbu je neutuchající. Vystoupil již ve více než 30 zemích světa a je součástí všech uznávaných reggae či jungle akcí a festivalů, proto je nám ctí, že tento rok vystoupí i na Beats For Love,” dodává Kamil Rudolf.

První hvězdy se dočkali i všichni fanoušci žánrově nejtvrdší stage festivalu – Devastator Hardstyle & Hardcore stage. Je jím italský DJ Mad Dog, tvůrce hymny pro největší hardcore festival světa Dominator! Zato “obojživelná” EDM & Trance stage oznámila prvního trancového vystupujícího, kterým je finské duo Super8 & Tab, které vydává u takových vydavaletství jako Armada Music či Anjunabeats. Populární Drum & Bass stage odkryla další tři vystupující, tentokrát z pevninské Evropy. Představí se maďarský Jade, jeho krajan Mindscape a také mladý bulharský DJ a producent L 33. Všichni tři jsou členy stále více populárnějšího vydavatelství Eatbrain! Zajímavostí určitě je, že když Mindscape se svou kariérou začínal, byly bulharskému mladíkovi L33 teprve 3 roky.

Lea Dobricic

Neméně populární Techno stage se rozrostla o dva vystupující. Lea Dobricic je srbská DJka a producentka, která v roce 2013 vyhrála soutěž Burn Studios Residency a v současnosti je rezidentkou slavného klubu Privilege na Ibize. Doplní ji španělský matador Horacio Cruz, DJ a producent, který se na techno scéně pohybuje již 20 let a jenž své sety hrává výhradně z gramofonů a vinylových desek. Na závěr je potřeba představit také prvního vystupujícího na Electroswing stage. Tím je DJ, producent a zároveň jeden ze zakladatelů electroswingu jako takového, The Swing Bot! Tento Francous mimo jiné remixuje do electroswingové podoby i ty největší hity současné taneční a popové hudby.

The Swing Bot

Festival Beats for Love se koná 4. – 7. 7. 2018 v industriálním parku Dolní Vítkovice, Ostrava. Téměř 400 umělců z celého světa vystoupí na více než 10 pódiích. Vstupenky jsou aktuálně v prodeji za 690 Kč + poplatky prodejce. V prodeji jsou i VIP vstupenky. Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.b4l.cz nebo na Facebook profilu www.facebook.com/beats.for.love

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.