Roxtar

Fair▶Play – S Roxtarem na férovku!

Již tenhle víkend v sobotu 10. 3. proběhne v Plzni další event Fair Play který má na svědomí Bodymovin ve spolupráci s PH+ Club! Za mixpultem se na tomto eventu objeví jeden z nejlepších českých DJs vůbec – DJ Roxtar, který nám poskytl rozhovor a prozradil nám o sobě pár zajímavostí, za což mu patří velké díky!

Kromě Snowbitch.cz, jakožto hlavního partnera akce, se o rozhovor podělili jak náš vlastní web OneZoo, tak i NUbreed.cz a hudební pořad Reprák, který sleduje veškeré dění hudebních kapel a DJs v Plzeňském kraji.

Roxtar jak ho (ne)znáte

28576747_1892605500810488_810333115531138845_n

Jsi jeden z nejlepších DJs současnosti. Jaké klady a zápory to s sebou přináší?

Děkuju moc za to, že jsem jeden z nejlepších DJs současnosti, ale já sám bych řekl, že jsem spíš jeden z nejlepších v ČR  🙂 Přináší to s sebou jak negativa, tak pozitiva. Největším negativem je závist – DJs mezi sebou bojují a není to jednoduchý. Pozitivní je, že se můžu živit tím, co mě baví, zabezpečí to mě i mojí manželku a můžeme si tak užívat života.

Vystudoval jsi tanec na konzervatoři, že? Proč ses tanci nevěnoval i profesně? A tančíš pořád?

Od 5. třídy jsem studoval v Tanečním centru – Praha, ale to se změnilo s výběrem střední školy. Jelikož můj děda i táta byli podnikatelé a chtěli, abych se podnikání také věnoval, šel jsem na Obchodní akademii. Nicméně po maturitě jsem „utekl“ na hereckou školu, takže jsem se opět vrátil k cirkusáctví. Tančím stále, je to část mého života a k DJingu to patří. Beru to jako takovou svou malou evoluci – od tance k DJingu!

Byla to náhoda či srdce, co tě dovedlo k DJingu?

Trošku to náhoda byla. Mě se vždycky hraní líbilo, dali se na to dobře balit holky (oh yeah). K DJingu jsem se dostal před 15-ti lety tak, že jsem tancoval jako go-go tanečník v klubu Industry 52. V 5h. ráno tam hrál DJ Beats, koukal na mě, prý že mám dobrý rytmus a jestli to za něj nechci dohrát, že mě to prý naučí. A takové byli moje začátky.

Dostal ses na soutěž Red Bull 3Style a to je něco! Jaké byly tvé pocity?

Minulý rok byl první ročník v ČR, za což jsme Red Bullu všichni moc vděční, jelikož není vůbec jednoduché uspořádat mezinárodní kolo takové soutěže a já měl tu kliku, že jsem ho vyhrál. Jel jsem do polského Krakowa na finále. Sice jsem skončil mezi 17. a 24. místem, ale byla to pro mě nezapomenutelná zkušenost!

Výsledek obrázku pro dj roxtar

Kde bereš inspiraci?

Miluju hudbu.  Trávím spoustu času poslechem skoro všech žánrů – poslouchám písničky ze sedmdesátek až po vážnou hudbu.  Inspiraci hledám na SoundCloudech. Mám rád, když lidi tančej, nebaví mě hrát celý večer jeden styl hudby. DJ je od toho, aby lidi bavil!  🙂

10. 3. proběhne v PH+ další FairPlay od Bodymovina. Tentokrát budeš za mixážním pultem i ty. Jak se těšíš na plzeňské fanoušky?

Těším se! Plzeňští fanoušci jsou dobrý, mají rádi urban music a i já jsem velkej fanda tohoto stylu hudby, takže do Plzně se vždycky rád vracím. PHčko je fajn klub a Bodymovin je skvělej DJ, takže jo těším se moc. Hlavně tam budu slavit narozeniny a bude to veliký!

Jak jistě víš, Snowbitch je sk8 & snb shop, a tak by mě zajímalo, co ty a boardové sporty? Jezdíš na skatu či snowboardu?

Tak jezdil jsem na skatu, když mi bylo nějakých 14 let, ale při provedení jednoho triku jsem si narazil kostrč a tím moje skateboardingová kariéra skončila. Nicméně na snowboardu jezdím už přes 20 let a ten sport miluju!

V jakých zemích jsi již hrál a kde se ti nejvíce líbilo?

Hrál jsem třeba v Austrálii, Španělsku, Japonsku, Londýně, na Slovensku, ale nejvíce se mi líbilo v Tokiu. Tam jsem hrál v jednom klubu, který se nacházel ve vykřičené čtvrti a byl určený jen pro transvestity. Byl to neuvěřitelný zážitek. Lidi se do klubů chodí bavit v každém věku, je tam úplně normální, že třetině lidí v klubu je 60+! Pro středoevropského DJe je tam nevýhoda v tom, že pro Japonce představuje docela velkou exotiku. Japonci milují Twilight a Transylvánii, takže si všichni mysleli, že jsem odtamtud a znám upíry.

Hraješ někdy songy na přání, nebo se řídíš svatým heslem „DJ is not a jukebox“?

Já myslím, že DJ jukebox je, ale do jukeboxu se hážou prachy. Když jsem v malém klubu, tak na přání klidně zahraju. Dvakrát v životě se mi povedlo za 10tis. prodat Kabáty – Dole v dole a Pár přátel od Michala Davida. S takovými penězi v kapse, se pak hraje úplně jinak.

Na co se tví fanoušci mohou v budoucnu těšit?

Moji fanoušci mě můžou slyšet na pražském Dance radiu a čeká mě strašně moc festivalů. Určitě doporučuji Ostravu a jeden z nejlepších festivalů BEATS FOR LOVE, potom COO a každou sobotu mě čekají HRADY s kapelou Pražskej výběr, s níž hraju už 6 let a je to docela zajímavý spojení staré rockové hudby a moderního pojetí DJingu. Tak se nezapomeňte stavit.

Ale hlavně se nezapomeňte stavit na FAIRPLAY, která proběhne už 10.3. v plzeňském PH+ Club
Mimo Roxtara tam uslyšíte a uvidíte  další zkušené borce jako jsou – Poeta, Bodymovin, L.P.D. a Yne66683 !

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.