moroder

Giorgio Moroder – Nejstarší DJ světa?

Nene, není to tak. Giorgio Moroder je ve svých krásných 76 let stále aktivní důchodce a stále hraje, ale existují i starší aktivní DJs, nevěříte?

Giorgio , Wika a další

Na FB stránce pražského klubu Epic se nedávno objevil krásný post o Giorgiovi Moroderem, který patří mezi nejstarší DJs celého světa. Italský fenomén, který se podílel na spolupracích s hvězdami světového formátu jako např. Daft Punk nebo dokonce Sia. Nikdy jste o něm neslyšeli? To nevadí, mrkněte na jeho FB stránku a uvidíte jak skvěle stylizovaný může být někdo, komu už táhne na 8. století života. A když už jsme u toho, poslechněte si i jeho spolupráci se Siou – Dejà Vú.

Na další “starší kusy” nás pak upozornil zahraniční článek a dovolíme si upozornit na tuto starší generaci.

Jednou z nejstarších DJanes světa je “polská babka”, více známa jako DJane Wika. Co ji vedlo k DJingu? Nedělá to celý život, ale v jednu chvíli zkrátka cítila, že je třeba ve svém životě něco změnit a na tohle prostě není nikdy pozdě. Nejen, že skvěle hraje, ale ráda se připojuje i ke svému crowdu na parketu. S úsměvem na tváři říká, že ráda plní lidi v publiku tím hudebním štěstím a nevíme proč, ale jí to prostě věříme.

Výsledek obrázku pro djane wika

Sumirock

Nejstarší DJane světa je nyní japonská Sumirock! Do 27.5.2014 byla nejstarší DJane britská Mamy Rock, kterou si jistě všichni pamatujeme.
Ve svých 82 letech Sumirock stále plní japonský klub Decabarz, který se nachází v Tokyu. Krásnou zajímavostí je, že strávila většinu svého života vařením knedlíků v rodinné restauraci. Poté se jednou dostala k vybíraní hudby na oslavu svého syna a pak už to šlo samo. V 70. roce svého života se přihlásila do DJ školy a začala rozvíjet svůj  talent.
DERVNtyVoAE9A5b

 

Jak sami vidíte, nikdy není pozdě a nikdy to není o věku!

ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.