Kazety

Vinyl? Ne, kazety hlásí comeback!

Hudební kazety hlásí velký návrat na hudební scénu. Nedávno se na českých informačních serverech objevila tato informace, ale je tomu opravdu tak?

Pořádné retro? Hudební kazety

Doby, kdy hudba vycházela na audiokazetách jsou opravdu daleko za námi. Lidé mají ovšem často smysl pro nostalgii a proto se čas od času objeví něco starého, ale zároveň nového. Poslední dobou to byl vinyl a nyní to budou kazety.
Na kazetách totiž nyní začínají vycházet jak nová alba, tak opět i starší nahrávky. Jen v USA jejich prodej za poslední měsíce stoupl o obrovských 74 %.

 

Kazety vydá Kryštof, Jelen i Xindl X

Vinyl je vinyl. Tam je návrat na trh naprosto pochopitelný, protože lepší kvalitu audio nahrávky prostě neuslyšíte. Někdo to nepozná, někdo ano, ale je to opravdu tak. Jehla v drážce, je jehla v drážce.
Audiokazety ovšem šumí, musí se přetáčet a leckdy se stalo, že se pásek prostě přetrhl nebo namotal. Tužka se stala absolutním “must have”, pokud jste si pouštěli hudbu z kazet a vy moc dobře víte proč.
Přímý důvod u audiokazet nenajdete, ale jsou prostě zpátky a my opravdu usuzujeme, že se jedná o pocit nostalgičnosti a nic jiného.

V ČR se nyní dá sehnat několik alb lokálních skupin a to jen v omezeném množství. Kapela Kryštof připravila několik kusů do soutěže pro fanoušky, ale díky poptávce se finální počet vyšplhal až na několik stovek a tak si lidé mohou na svých starých přehrávačích užít “Best Of Kryštof” – tedy jestli soubor těch písní lze takto nazvat.
V tomto trendu nyní nejspíše budou pokračovat skupiny jako je Xindl X, Lucie nebo Jelen.

zdroj: idnes.cz
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.