EDMANIA

EDMANIA – Report

8.12. 2017 se konal ve slovenském Trenčíně festival EDMANIA. My jsme byli u toho, abychom ho mohli přiblížit i těm, kteří tam nebyli!

Expo Center

Festival se tradičně, stejně jako dva předešlé roky, konal v „Expo Center Trenčín “ zhruba 15 minut chůze od vlakového nádraží, což je dle nás suprová dochodová vzdálenost na akci takových rozměrů.
Festival byl situován uvnitř hlavní budovy a byl doplněn venkovními stany, které posloužily jako tzv. food tents, ve kterých si mohli návštěvníci koupit jídlo, nebo odložit věci v šatně. Stany byly vytopené což, vzhledem k datu, byl základní kámen takového rozšíření. Cena šatny byla 1 € za bundu a 1,5 € za tašku – dle nás přijatelná částka.
V jednom stanu se taky nacházela „venkovní“ stage, která byla zajímavým překvapením celé akce. Nebývá přece zvykem, vidět outdoor stage na zimních eventech

Bary

V obou halách bylo několik dobře obsluhovaných barů a fronty zde nebyly v jakémkoliv okamžiku celé noci, doba čekání na svůj drink? Do minuty jste ho měli v ruce, což je docela rekordní čas na akci daných rozměrů!
Cenově se nápojový lístek pohyboval okolo 2 € za nealko a panáky, opět naprosto regulérní cena a za to opravdu velký LIKE organizátorům!
Fotka uživatele EDMANIA.

Livestream

Věc, kterou určitě ocenili fanoušci, kteří nemohli přijet! Na oficiálních stránkách festivalu byl k dispozici přímý přenos festivalu, ve kterém se dokonce odhalovali headlineři plánované letní edice EDMANIA, kterými jak už víme budou?
Naleznete zde ->  onezoomusic.com/edmania

TIMETABLE

Za nás? Byl vyřešený na jedničku s hvězdičkou!
Celý festival výborně rozehřál slovenský DJ EKG svým pohodovým deep housem.
Ferreck Dawn si bohužel tentokrát vybral smůlu a jeho let byl zrušen. Z tohoto důvodu nemohl dorazit a zaskočil za něj DJ EKG, který si svůj opening set prodloužil na 3 hodiny! Měli jsme s ním později šanci mluvit a sám nám řekl, že si hraní velice užil o to více, jelikož miluje dlouhé sety, kterým může dát originální příběh.

Fotka uživatele EDMANIA.

Další na řadě byl Dante Klein, pro mnohé velká neznámá. Ale jakmile přišel celá hala se začala otřásat do rytmu Future Housu, který ke konci setu vykrystalizoval v přiměřený Bass House.

Fotka uživatele EDMANIA.

Po něm přišlo trio, které si nechává říkat Kris Kross Amsterdam. Moc toho o tomto projektu nevíme, ale pořadatele musíme pochválit, že vsadili na kvalitu! Show, kterou předvedli jsme za náš život viděli jen málokde a postarali se o ni 2 DJs a jeden MC. Všichni tři dohromady rozžhavili podlahu v rytmu Electra, Bass Housu, Trapu, Hip Hopu a občas se mezi tím vším našel i nějaký pop. Výborná komunikace a práce s publikem!

Fotka uživatele EDMANIA.

Následovali headlineři Lucas & Steve. Ti přinesli do zamrzlého Trenčína hodinové léto svým letním Future Housem. Za mě úžasná volba a jeden z nejlepších setů večera!

Fotka uživatele EDMANIA.

Bassjakcers odehrál přesně to, na co jsme u něj zvyklí, novinky i starou klasiku. Ze všech headlineru hrál nejdéle, hodinu a půl a za tu dobu nás všechny pořádně zapotil. Během jeho setu zazněla hudba z řad Electronic (Electro Hip Hop), Electro House, Bass House a nechyběla ani trocha Trapu!

Fotka uživatele EDMANIA.

Následovalo duo Sick Individual. Holandské duo, které podporuje i Hardwell. Za těch 7 let, co spolu vystupují se spolu úžasně sehráli. S sebou si přivezli kvalitní a léty ověřený „Revealed Sound“.

Fotka uživatele EDMANIA.

Po nich vystoupilo další duo, tentokrát mistři Bass Houseu –  MightyFools. V poslední době je o nich hodně slyšet. Nejdříve kolaborace s Yellow Claw, nedávno následoval Afrojack a kdo bude další to ví jen oni. Celý festival rozvlnili pomocí Bass House rytmů, mikrofonu a svých tanečních kreací.

Fotka uživatele EDMANIA.

Celý večer pak završili naši vlastenci, Nfix & Candice.

Fotka uživatele EDMANIA.

Celkový dojem

Celý festival bych hodnotil velmi pozitivně. Od rozestavení jednotlivých stánků, toalet až po našlapaný lineup, kvalitní zvuk a úžasné efekty na stageích. Výborná dostupnost a příznivé ceny taky nejsou výjimkou a všechny tyto aspekty předpovídají EDMANII růžovou budoucnost!

Nadcházející ročník

Ještě jsme ani nepřijeli domů a už nám je jasné, že na příští ročník nesmíme chybět!
Axwell /\ Ingrosso, Timmy Trumpet, Umek a Marlo. Ti na nás příští rok budou čekat a pokud budou pořadatelé pokračovat tímto tempem, budou to dva našlapané dny plné dobré hudby!

Termín -> 22.-23. června

Lístky ke koupi zde!
edmania.eu/vstupenky

Více informací o letní EDMANII
edmania.eu

 

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.