Magnetic

Magnetic – pražský festival opět nezklamal

Před několika dny se na pražském PVA Expo Letňany konal již po dvanácté festival elektronické taneční hudby Magnetic. Jedná se o akci, která má na místní scéně jak mnoho fanoušků, tak odpůrců, není ji však možné upřít minimálně jediné – schopnost organizátorů přitáhnout do ČR velká jména.

Hvězdami letošní podzimní edice byly Don Diablo, Quintino, Chocolate Puma nebo Vinai, jací ale byli naživo a jak to celé probíhalo?

Na facebookové události již od 14.12. svítí nápis VYPRODÁNO a bylo tedy jasné, že hala v Letňanech bude narvána k prasknutí. Na akci vyrážíme kolem desáté večer a očekáváme tak značné fronty u vstupu, ale naštěstí to organizátoři zvládli na výbornou a žádné čekání se nekonalo. Výrazně větší účast je ale poznat hned od začátku. Oproti minulým ročníkům je hustota lidí citelně větší a hala je podstatně více zaplněná. I proto nás příjemně překvapilo, že jsme nikde nemuseli dlouho čekat, dokonce ani na dámských záchodech (dle informací od mé přítelkyně a ségry). Bary fungovaly bleskově a nikde jsme nečekali déle než pár minut.

Co se týče technické stránky akce, tudíž techniky, světel a zvuku, tak tady také není co kritizovat. Byla již tradičně patrná maximální profesionalita a pečlivé přípravy. Jedničku s hvězdičkou si zaslouží především fantastické animace, které dokonale ladily s hudbou a dotvářely celkovou atmosféru akce. Organizačně tedy nelze skutečně nic zásadního vyčítat. Trochu nepříjemným překvapením ale byl citelný nárůst cen a to už počínaje šatnami. 30 Kč za kabát a 50 Kč za batoh/kabelku je již celkem hodně, zvlášť pokud člověk zaplatí za lístek v průměru 1000 Kč. Zdražení se projevilo také na barech. Pokud se nepletu, tak voda stála 50 Kč, což taky není úplně málo, ale člověk si na EDM akcích již tak nějak zvyknul.

Vás však nejspíš mnohem více zajímá výkon jednotlivých vystupujících. První tři vystupující (Brooks, Moksi a Breathe Carolina) hodnotit nemůžu, jelikož jsme dorazili později a stihli jsme až nástup VINAI. Bratské DJské duo z Itálie si hraní citelně užívalo a vyváženým playlistem nás dostalo do varu.

Starší generaci taneční hudební produkce zastupovalo na akci duo Zki & Dobre, aktuálně vystupující pod označením Chocolate Puma. Tito zkušení holandští matadoři a autoři devadesátkového hitu Give It Up prokázali, že to s publikem  ještě pořád umí. Za mě bylo jejich vystoupení jedním z vrcholů celého festivalu a celý jejich set jsem poctivě protančil.

A pak přišel na řadu headliner celého večera, Don Diablo. Jeho set se skládal z mnohých známých rádiových hitů, což značná část publika ocenila a Dje doprovázela sborovým zpěvem. Komerčněji laděný set však určitě nevyhovoval všem a místy to byla prostě trochu nuda. I tak ale šlo o dobrý výkon a je vidět, že to Don Diablo umí.

Na Diabla navázal další Holanďan na seznamu účinkujících, Quintino, který se také rozhodl pro „popovější“ set, i když bylo několik momentů, kde mírně přitvrdil. Osobně jsem si tohle vystoupení užil ze všech nejméně. Bylo to asi dáno i tím, že jsem již cítil značný úbytek sil a také jsem už střízlivěl. I tak si ale myslím, že mezi třetí a čtvrtou hodinou by to chtělo lidi nakopnout už něčím tvrdším, ale jde pouze o můj osobní názor, jelikož si drtivá většina publika vystoupení maximálně užívala.

Další vystupující (LNY TNZ, John Culter) hodnotit opět nemohu, jelikož jsem tešně po Quntinově setu šel domů. Celkově šlo o mimořádně povedenou akci a jednoznačný highlight prosince, který je již tradičně eventově dost slabý. Tým kolem Johna Cultera, CEO Magneticu odvedl dobrou práci a už teď je jasné, že další edice Magneticu bude stát za to. Minimálně díky tomu, že účast potvrdili Axwell a Ingrosso.

Byly jste také na Magneticu? Dejte nám vědět, jak se vám událost líbila 🙂

Zdroj foto: facebook.com/magneticfestival

Synclair

DJ / Project & Event manager / Moderátor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.