D’n’Bulletin

D’n’Bulletin – listopad 2017

Je začátek prosince a tak je třeba se podívat na to, co se v listopadu událo na naší zlámané hudební scéně. Producenti z celého světa nám opět předvedli, že DnB můžeme považovat za jeden z nejživějších žánrů dnešní doby. A o čempak to dneska bude? Máte se na co těšit, opravdu libovka. Zavítáme do zasněžených kopečků liquidové přírody, do mega deep hlubin zamrzlých jezer, nebo také uslyšíte tóny, díky kterým roztaje všechen sníh kolem vašeho baráku.

Liquicity Records – Escapism 4

Úvodem, jak je již tradicí, se necháme zaplavit lehkými tóny z kompilace Escapism 4 od Liquicity Records. Aspoň na chvíli utéct od reality a sjíždět peaky zlomených beatů vám pomůžou lidé jako Hybrid Minds, Technimatic, Feint, Rameses B a tuna dalších. Celkem 16 malebných písniček tvoří tuto asi nejlepší kompilaci ze série Escapism. Až moc hezky uvádí posluchače do zimních krajin, kde je vše pokryté klidným bělavým prašanem jemně poskakujícím vlivem zvukových vln.

Keeno – All The Shimmering Things LP

Chcete slyšet album, které bych se nebál napálit do nominací alba roku 2017? Will Keen z Bristolu je opravdu naprosto v luxusní formě, neboť tohle se bude opravdu těžko překonávat. Naprosto famózní album All The Shimmering Things je jeho třetí a nejlepší v řadě. Takové to album, kdy jste fakt rádi, že vás osud zavedl do kultury DnB. Keeno nachystal celkem 12 excelentních tracků (Piano Only doporučuju 🙂 ). Pohlcující prvky klasické hudby kombinované s lomenými beaty dokážou rozlít po těle pocit radosti a spokojenosti a uvést tělo do určité atmosféry která je schovaná v hudbě, myslím si, že o tom by měl Liquid být.











Monty – Temptation EP

Pokud se bojíte deepů, tak tento odstavec raději vynechejte. Přichází premiant Beatport DnB sekce za měsíc listopad. Monty a jeho Temptation EP! Tento francouzský producent vyprodukoval EP, do jehož hloubky se můžete bez problému schovat. Čtyři těžké tracky, do kterých když budete zabrušovat, tak z nich už nemusíte vybrušovat.

Krakota & Urbandawn – Focus Shift EP

Anglo-brazilská kolaborace je naše další téma. Krakota & Urbandawn se asi co týden nescházeli v pokojíčku a přesto se jim podařilo společně vydat na Hospital Records 5 tracků zabalených v Focus Shift EP. V tomto mezikontinentálním balíčku najdete liquid, deep i pořádnou nálož energie.





Frankee – Sanctuary LP

Frankee, to vám něco říká, žejo? Právě v listopadu vydal album Sanctuary, které dokonalé odráží celé spektrum jeho schopností a dovedností. Na seznamu stop najdeme 16 tracků. Každý obsahuje prvky jeho tvorby. Je vidět, že Frankee si opravdu nedělal pořádek na zahradě a místo chystání na zimu seděl ve studiu a dával dohromady melodie a hudbu pro nás.

Gydra – Killparty EP

Přesuňme svůj sluch na východ, kde v brutální ruské zimě pomáhá proti mrazu nové Killparty EP od dvojice Bes & Menfort. Pokud vám tyto dvě jména nic neříkají tak Gydra , jak si říkajíc, už bude. Eatbrain se tak může chlubit EPčkem, které přináší 4 žhavé neuro plamenomety. Netopí vám doma, tak aby jste byli spokojení, tak si otevřete okno a zatopte tímto! Btw Bes dává světu taktéž luxusní podcasty – Neuropunk mapující produkci na východě.

Až se příště uvidíme, tak už možná bude nový rok tudíž pohoda svátky všechno nejlepší a poslouchejte kvalitu.

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.