Steve Angello

Steve Angello, jeho filozofie a inspirace

U jednoho z nejuznávanějších umělců v odvětví taneční hudby, jako je Steve Angello jsou očekávání vždy vysoká. Vypuštěním prvních dvou skladeb z nového nadcházejícího alba, nenechává švédský producent nikoho na pochybách.

Skladby Rejoice a Breaking Kind byly pozitivně přijaty po celém světě. V rozhovoru pro Billboard se svěřil o svém tvůrčím procesu.

Myslím si že jako umělec, se musím neustále překonávat a posouvat moje schopnosti dále. Zní to možná trochu bizarně. Dělával jsem to co většina lidí, hrál podle pravidel. Na jistotu. Ale to není nic pro mě. Chybí mi to vzrušení a ten jistý strach z neznámého. Zkrátka potřebuji výzvu. Tu největší kterou dokážu najít a zdolat jí.

Po úspěchu alba Wild Youth z roku 2016, začal Steve zvažovat další kroky v budoucnu a čelil rozhodnutí jak dále postupovat.

Nebylo to jen že na rozpacích po kreativní stránce. Tvořil jsem hudbu celý život. Hrál jsem na těch největších shows po celém světě. Získal jsem větší úspěch než jsem si kdy mohl představit. Co dalšího a většího bych mohl dokázat? Dívat se na to, jako na byznys? Skládat hit za hitem a vydělat na tom co nejvíce? Nebo se vrátit zpátky k tomu 15 letému klukovi který hudbu skládal jen pro tu vášeň a radost?

Steve během rozhovoru zdůvodňuje svůj odchod ze sociálních médií.

Používáš je každý den, lidé ti říkají jak jsi skvělý a ty to všechno utneš. V dnešní době to vyžaduje jisté sebezapření, opustit sociální sítě. Ale na druhou stranu to za to stojí, protože už si nepřipadám jako člen stáda. V téhle době se na hudbu dívám jinak než většina umělců. Není to pro mě jen práce či prostředek k získání peněz a pozornosti. Hudbu jsem skládal od svých 12 let. Zachránila mě před spoustou špatných věcí. Má pro mě opravdu speciální význam.

Steve dále odhaluje názory na současný hudební průmysl.

Měl by jsi vytvořit hudbu která lidi motivuje a něco jim říká. Hudba při které jsem vyrůstal, ať už to byl Hip-Hop nebo Punk, všechno bylo revolucí. Byla to forma sdělení, v níž jste se mohli kulturně vyjádřit a učilo vás to silným.
Mám pocit, že tančení hudba tento smysl naprosto ztratila. V počátcích jsme měli house a lidi jej tvořili z čisté vášně a radosti a tu samou vášeň a radost přenášely na posluchače. Ale dnes, se hudba vydává jen s jediným účelem. A to vydělat na tom co nejvíce peněz. A to je hlavní problém, protože většina umělců tento koncept vzala jako určitou normu a řídí se jí. A fanoušci tak vezmou jen to co je dostupné.

Proč Steve zůstává jedním  nejvíce inspirujících osob v hudebním průmyslu?

Není to jen o tom vydávat hity, každý týden odehrát obří show ve Vegas. Je to o vytvoření něčeho. Jsme hudebníci. Jsme umělci. Měli bychom narušovat standarty. Měli bychom být nenáviděni. Měli bychom být milování. Měli bychom tvořit. To je to co bychom měli dělat.

zdroj: weraveyou.com
Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.