Mixcloud

Mixcloud podepsal exkluzivní licenční smlouvu s Warner Music

Mixcloud podpisem smlouvy s Warner Music udělal obrovský krok k tomu stát se konkurentem Spotify.

Mixcloud je britská online streamovací služba, která je tradičním konkurentem Soundcloudu. Před pár dny však Mixcloud podepsal exkluzivní licenční smlouvu se skupinou Warner Music (která před nedávnem odkoupila např. label Spinnnin’ Records, o čemž jsme psali zde). Důvod je jednoduchý – Mixcloud spíše než aby dále konkuroval Soundcloudu, se chce přiblížit zdaleka nejúspěšnějšímu hráči na poli hudebního streamu – Spotify. Mixcloud má totiž již delší dobu v plánu rozjet odběratelský systém (tedy podobně jako má Spotify) a více celou platformu zpřístupnit svým posluchačům. Historicky totiž služba Mixcloud licencovala svůj obsah prostřednictvím zákonných rádiových licencí a z toho důvodu nebylo nikdy možné skrze ni hudbu stahovat. Toto se však podpisem licenční smlouvy přímo s Warner Music zcela zásadně mění.

Warner Music je sice prvním z triumvirátu největších hudebních vydavatelství, které s Mixcloudem podepsalo licenční smlouvu, podle dostupných informací však Mixcloud intenzivně jedná i se zbylými dvěma – Sony Music a Universal Music. Jen pro zajímavost, Mixcloud měsíčně přiláká téměř 17 milionů posluchačů a své sety, podcasty a radioshow sem sdílejí ti nejznámější umělci včetně Tiësta, Richieho Hawtina a Carla Coxe.

Jak jsem již výše naznačil, Mixcloud má v úmyslu spustit systém odběratelských programů. Jejich podrobnosti však bohužel zatím nejsou známy. Lidé stojící za Mixcloudem se pouze nechali slyšet, že posluchačům budou k dispozici “individuální tvůrčí kanály, nabízející inovativní posluchačský zážitek”. Rovněž neznámá zůstává také cena odběratelského(ých) programu(ů), vedení Mixcloudu se pouze vyjádřilo, že v tomto ohledu nehodlají napodobovat Spotify. Jisté je tedy jen to, že nebude stát $ 9.99 měsíčně.

Kolem a kolem se dle mého názoru jedná o zcela zlomový moment v “životě” Mixcloudu. Já sám jsem jeho občasným uživatelem a jsem tudíž velmi zvědavý, kam jej jeho další chystané kroky dovedou.

Zdroj: weraveyou.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.