Roxy Prague

Free Mondays otevírají klubovou sezónu folkem, indie, elektrem a psychedelic

Konečně je tu další dávka muziky zadarmo. Hned první zářijové pondělí se představí dvakrát dvě indie formace. Obě z Čech, obě v kombinaci kluk a holka – nováčci MIMO a People On the Horizon.
Speciál Radia Wave tentokrát vsadil na elektro boyband a letošní objevy 1flfsoap v kombinaci s darkwaveovými The Envlps. Do ROXY se vrací po roce krásně šmrncovní a souloví Minden, které podpoří Acute Dose. Celý měsíc pak uzavřou čeští Time Impala – Humdrum Lighthouse.

4/9 Free Mondays w/ MIMO (CZ), support: People On the Horizon (CZ)

Roxy
MIMO
MIMO je projekt dvojice Martina Smělíka a Barbory Gajdošové z Uherského Hradiště. Stojí na intimní syntéze mužského a ženského hlasu, akustické kytary a ukulele. Tím nejdůležitějším impulzem pro vznik bylo vzájemné porozumění, jak po duševní, tak hudební stránce. “Snažíme se hudbu vytvářet jako náš obraz, a proto se ji nebráníme neustále metamorfovat. Ve svých textech, melodiích a rytmech se často inspirujeme přírodou a jejím vztahem s člověkem.”
Ke konci letošního roku chystají vydání svého debutového EP. Velkou pozornost si získali především ve Startéru Radia Wave a na letošní Besedě u Bigbítu. Kdyby Of Monsters and Men měli jen dva členy a byli v ČR, zní asi jako MIMO. Zkrátka kvalitní produkce indie-folku.

FB: facebook.com/Free Mondays w/ MIMO (CZ), People On the Horizon
Web: bandzone.cz/mimos
Web: peopleonthehorizon.eu

11/9 Free Mondays w/ 1flfsoap (CZ), The Envlps @NoD

> SPECIÁL STARTÉRU RADIA WAVE
1flfsoap
Roxy
Experimentální boyband z Brna jehož mise je zabránit v šíření electroswingu. Živá elektronika, kytara, bicí. To je letošní objev 1flfsoap. Dva kluci z kapel Ghost Of You a Acute Dose, jejichž cykly se synchronizovaly už dávno, akorát pomocí midi kabelu, dávají dohromady taneční sety s nejasným koncem. V letošním roce odehráli důležité vystoupení v Londýně a na Springbreak festivalu v Poznani. Dravost, melancholie, loopy a syrový sound ukazuje temnou stranu živé elektroniky.
The Envlps
Trojčlenná darkwave synthpopová kapela The Envlps se potkala v Praze, ale jejich kořeny najdete krom Čech i v Tunisku, Švédsku a Francii. Jestli máte rádi Purity Ring, Grime nebo Soft Cell, určitě si užijete i The Envlps.

FB: facebook.com/Free Mondays w/ 1flfsoap (CZ), The Envlps @NoD
Web: 1flfsoap.bandcamp.com
Soundcloud: soundcloud.com/theenvlps

18/9 Free Mondays w/ Minden (USA), support: Acute Dose (CZ)

Minden
roxy
Do ROXY se vrací další portlandská formace – Minden. Čtyři kluci a jedna holka dávají dohromady seskupení, ve kterém vyniká každý z nich. Jejich zvuk chytne díky party vibes, zřetelné energii a svůdnosti naprosto každého.
Jestli chceš zažít nadčasovou zábavu, tak ti splní všechna přání. Jejich hudba má groove jak se patří. Ten je kombinací klasických akordů, harmonického zvuku, šmrncu soulu a funku, někdy i lounge music. Je to prostě něco multižánrového, ale zároveň vyváženého. To celé podávají svým neotřelým stylem, ve kterém najdeš: třpytky, legíny, šusťákovku, kníry, plnovousy, ledvinky, potítka a spoustu barev. “I’ve never been Saint” tvrdí. Ale kdo byl, že?

FB: facebook.com/Free Mondays w/ Minden (USA), support: Acute Dose
Web: minden.bandcamp.com

25/9 Free Mondays w/ Humdrum Lighthouse (CZ), support: David Invalid & Individual Band

Humdrum Lighthoue
Roxy
Trojice kluků z Prahy tvoří sympatickou formaci Humdrum Lighthouse. Ještě před rokem vystupovali pod pseudonymem Idle Minds, to se ale změnilo a v zápětí vypustil i singl Bubbles. Tahle indie kapela umí prolnout lehce popové melodie s groovy nádech a tohle vše hlavně podtrhuje skvělý bluesový hlas. Jestli ti není cizí hudba kapel jako Tame Impala nebo Temples, určitě by sis měl poslechnout i Humdrum Lighthouse.
David Invalid
David Invalid je jednočlenný projekt, znát ale můžete tohoto hudebníka z kapely Acute Dose. On sám se rád vrací k hudební náladě devadesátých let a ve svých nahrávkách experimentuje s různými zvuky v kombinaci s klasickými instrumenty. Jeho kompozice skrývají nevyzpytatelnost. Tentokrát s sebou bude mít i kapelu Individual Band, proto se můžeme těšit na plnohodnotný zážitek

FB: facebook.com/Free Mondays w/ Humdrum Lighthouse, David Invalid (CZ)
Web: humdrumlighthouse.bandcamp.com
Web: davidinvalid.bandcamp.com

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.