deadmau5

Vítejte u deadmau5e doma!

Zajímalo vás někdy, jak to vypadá u jednoho z nejkontroverznějších a nejpopulárnějších producentů elektronické hudby dnešní doby? Teď máte jedinečnou příležitost nakouknout do soukromí Joela Zimmermana.

Prohlídku zahájíme na místě kde se odehrává veškerá magie. Ve studiu, které magické samo o sobě. Jako jediné studio na světě, je vybaveno systémem Dolby Atmos. (Kromě studia v samotném sídle Dolby). Tento systém zahrnuje “černou skřínku”, která zpracovává signál a posílá je do devíti speciálních zakázkově vyrobených ATC reproduktorů rozmístěných tak, aby produkovaly zvuk ve 3D prostoru.

Studio bylo budováno přes 3 roky. A ani dnes, ještě není zcela kompletní. Hudební vybavení zde, jen snem všech audiofilů. Středu studia dominuje analogový mixážní pult v hodnotě  500 000$ který slouží k míchání a masterování skladeb. Po levé i pravé straně najdeme “stěny”, vytvořeny z analogových modulačních syntezátorů Jako tónové generátory, sekvencery, filtry, které deadmau5 sbíral přes 5 let. Ale samozřejmě to není všechno. Dále zde nalezneme přes tucet klávesových syntezátorů. Najdeme zde legendy jako JUNO 106, Jupiter 8, ARP 2600 nebo Prophet 10 které jsou dnes spíše sběratelskou vzácností, než-li hudebním nástrojem. To proto že, tyto nástroje byly vyrobeny v 70. letech ze součástek, které již dnes nevyrábí. A i kdyby samotní výrobci chtěli výrobu obnovit, tak by nemohli, protože díly pro výrobu už neexistují. Proto mají tyto nástroje svůj velmi specifický legendární zvuk. ( Například pro seriál Stranger Things, byly využity tyto nástroje, protože ani s dnešní technologií není možné jejich zvuk digitálně napodobit.)

Ze studia se přesuňme do další místnosti kterou je… LAN centrum?
Ano čtete správně. Joel doma ve spolupráci s firmou nVidia vytvořil 5 herních PC. Které jsou připojeny na jeho vlastní domácí server.o kapacitě 70 TbA to není to nejlepší. Kdo by si myslel že pro internetové připojení Joel používá klasickou optiku, je vedle. Za domem totiž stojí 103 stop vysoká věž, která přijímá připojuje dům k internetu rychlostí 2GB/s. Samozřejmě že toto High-end vybavení není jen pro ukojení Joelovy hráčské vášně, ale slouží především pro návrhy a produkci 3D vizualizací pro jeho živá vystoupení. Rendrováni v takovém rozsahu vyžaduje obrovský grafický výkon. Proto má Joel v záloze 43 grafických procesorů nVidia TESLA (každá v hodnotě cca 150 000 Kč).

A komu by to pořád přišlo málo, tak se může v garáži pokochat takovými skvosty jako Lamborghini Huracán, McLaren 650S, Porsche 911 nebo BAC Mono.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.