Let It Roll

10. narozeniny Let It Roll Open Air (REPORT)

Oslava 10. narozenin Let It Roll – našeho největšího DnB svátku proběhla velice úspěšně!

Od prvního ročníku Let it Rollu ve Starých Žďánicích u Pardubic uběhla už pěkná řádka let. Nárůstem každoroční kapacity se festival přesunul do Benešova a pak z něj až do jeho zatím konečné a asi nejlepší destinace – na letiště u pražských Milovic. V Milovicích to pro organizátory nebyla žádná novinka, LiR už se tam konal potřetí.

Na letošním ročníku vystoupilo více než 330 Drum and Bassových jmen a měl hned 9 stagí včetně zbrusu nové nonstop otevřené hangar stage, kde si mohli návštěvníci užít nekončící zábavu od rána do večera za každého počasí. Jeho exkluzivitou bylo i to, že se žánr v něm neomezoval jen na čistý Drum & Bass. Vystoupilo zde přes stovku Djs z Česka i Slovenka hrající celou škálu elektronické hudby.

Asi největší novinkou pro festival byl koncept bezhotovostních náramků. Ty jste si mohli nabít již z domova nebo přímo na místě ve stáncích k tomu určených. Odpadlo tak zdlouhavé čekání u stánků, kde jste čekali, než dotyčný před vámi vytahá “drobné z klobouku”. Náramek s čipem byl vázaný na číslo vstupenky a při vstupu se s ní spároval. Pro LiR to byl velice dobrý krok dopředu a změna byla návštěvníky vnímána velice pozitivně.

Další kapitolou byla obří mainstage, která každým rokem roste a zdokonaluje se. Slavnostní opening show mělo letos na starost duo Calyx & Teebee a ceremonie se oproti loňsku ještě o pár minut prodloužila. Zajímavostí zde bylo vystoupení London Elektricity Big Bandu – skupiny hudebníku pod taktovkou Tonyho Colmana, hrajícího jako London Elektricity. Skladby dříve známé pro návštěvníky jen z Dj setů byly k poslechu živě hrané, což se opravdu jen tak nezažije. Mainstage hostil i legendární britský projekt Bad Company UK, jenž určoval ještě před nějakou dobou vývoj celého žánru.

Skvělý ohlas měl i nárůst počtu festivalových aktivit. Po celou dobu konání festivalu se mohli návštěvníci jít třeba něco přiučit do stanu Beats Evolution Conference, kde probíhaly nejrůznější výukové hodiny samotného tvoření hudby a různé diskuze a fóra. Dále letos nechyběla ani DnB jóga, DnB Workout, soutěž v DnB stepu, SK8 a BMX spoty, fotbálky, půjčovny kol a různé další workshopy a aktivity. Dalším přínosem byl v posledních ročnících už známý LiR autobus, který byl letos ještě více upgradovaný a zajistil si postapokalyptickou robotí vizáž.

Další ročník je již naplánovaný na 2. – 5. srpna 2018 a earlybird vstupenky jsou již k mání na stránkách Let It Roll.
OneZoo Veterinar

Všichni noví “veterináři” naši OneZoo Music.

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.