Ibiza

Ibiza: Zákaz vystupování DJs na plážích

Více jak desítka plážových klubů na ostrově Ibiza má nyní zákaz ohledně vystupování DJs a “live” hudby. Velmi zvláštní zákaz, že?

Ibiza a její pláže bez hudby

Úřady na jednom z nejznámějších ostrovů ve Středozemním moři se shodli na tom, že už je taneční hudby na ostrově příliš. Nebo to tak alespoň vypadá, když se díváme na jejich poslední činy.
Vydali nařízení mířící na 16 velmi populárních plážových klubů (např. Blue Marlin, Bora Bora, CBBC), které těmto místům zakazuje “live” hudbu a dokonce i vystupování DJs.
Tato momentální změna je pokus o “vyčištění” pláží od taneční hudby. Kombinace místních obyvatel a i některých turistů se totiž ohrazuje proti počtu pláží, které jsou v podstatě ovládány podniky v jejich blízkosti. Kluby si totiž nárokují dané místo na pláži pouze pro své klienty a tím pádem se nejedná o veřejně využitelný prostor. Situaci poté ještě zhoršuje ochranka z těchto klubů, jelikož agresivně vyhání kohokoliv, kdo není zákazníkem daného podniku.

Další pravidla, další omezení

Pro místní kluby je to další rána pro jejich podnikání. Nařízení a zákony v této sféře jsou na ostrově velmi tvrdé. Je téměř nemožné v nich hledat právní skulinku pro jednodušší a snažší činnost.
Nejde jen o pláže, nedávno se objevila zpráva, tentokrát o povolené hranici hlasitosti.
Nyní musejí kluby splňovat limit hluku, sahající do maximálních 65db. Do nynějška to bylo ještě příjemných 85db. Překročení daného limitu se pochopitelně trestá velmi tučnou pokutou.

Očekává se taky nárůst definičních sporů u některých klubů. Úřady mají v plánu zaměřit se na další místa a dát jim určitou “nálepku” – “váš podnik je pouze restaurant, nikoliv klub”. Tím pádem by se daného místa mohli týkat další omezení, ať už ohledně hluku, přístupu na pláže, či čehokoliv dalšího.

Na Ibize se začínají dít velmi zajímavé věci a rozhodně budeme sledovat jak se bude situace dále vyvíjet.

zdroj: www.mixmag.net
photo: www.rukes.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.