Soundcloud

Investoři odkoupili většinový podíl na streamovací službě Soundcloud

A částka, za kterou tak učinili, by mohla pomoci Soundcloud znovu tzv. “nakopnout”.

Každý, kdo byť i jen omezeně sleduje aktuální dění okolo streamovací služby Soundcloud, asi ví, že budoucnost Soundcloudu byla v posledním měsíci značně nejistá, když se na povrch vynořily zvěsti o tom, že společnost má dostatek financí na pokrytí svého fungování jen na dalších 50 dnů.

Zatímco spekulace okolo zapojení Chance the Rapper ve snaze o záchranu platformy nadále zůstávají nepodložené, server Music Business Worldwide před pár dny odhalil, že většinový podíl Soundcloudu odkoupili dva investoři za částku pohybující se mezi 150 – 160 miliony dolarů při valuaci tohoto podílu okolo 300 milionů dolarů. Vzhledem k situaci platformy se asi nejedná o až tak překvapivou zprávu. Současná situace se ovšem projevila rovněž do hodnoty podílu, která je velmi nízká v porovnání s lety 2014 a 2016, kdy byla cena celého Soundcloudu odhadována na 1,7 miliardy dolarů.

Spekuluje se také o tom, že zmínění dva tajemní investoři usilující o záchranu Soundcloudu jsou společnosti The Raine Group a Temasek Holdings. Obě dohromady by nyní měly být většinovými vlastníky společnosti Soundcloud.

Umělci si pravděpodobně nyní mohou částečně oddechnout, neboť to vypadá, že jejich tvorba ze Soundcloudu v nejbližší době nezmizí. Nicméně budoucnost celé služby je stále nejistá. Doufejme snad jen, že peníze, které Soundcloud získal prodejem podílu, dobře využije.

Zdroj: dancingastronaut.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.