SoundCloud

SoundCloud rozkrývá undergroundovou scénu v nové dokumentární minisérii

SoundCloud opravdu překvapuje, první díl má premiéru 20. července a je nazván “Degenerate Generation”.

V pondělí SoundCloud oficiálně oznámil debut své nové dokumentární minisérie nazvané SoundCloud Next Wave. Série, vytvořená společně s mediální společností The FADER, vezme diváky na cestu undergroundovou scénou v šesti světových městech – Los Angeles, Rio de Janeiro, Toronto, New York, Londýn a Berlín. Cílem je prozkoumat tamější tvůrčí komunity, které se pomocí SoundCloudu setkávají, společně tvoří a vytvářejí tak nové hudební obzory a nové trendy. Každá epizoda rovněž nabídne pohled do života několika umělců, kteří jsou klíčoví pro tu danou komunitu a hudbu jako takovou po celém světě.

Diváci mohou zhlédnout novou epizodu vždy každý měsíc do konce tohoto roku, a to primárně na YouTube kanále SoundCloudu. V epizodě “Degenerate Generation” se SoundCloud a The FADER vydají na předměstí Los Angeles, kde se vypraví do zákulisí vycházející scény goth rapu. Představí také několik nejznámějších umělců tohoto žánru, jako např. Pouyu, Fat Nicka nebo Lil Tracy.

Megan West, víceprezidentka SoundCloudu, k tomuto novému projektu uvedla: “Internet a platformy jako je např. SoundCloud naprosto změnily vztah mezi muzikanty a jejich fanoušky. Masivní undergroundové komunity se nyní mohou vytvářet naprosto přirozeně “přes noc”, a to bez potřeby tradičních metod marketingu a podpory. To utvrzuje náš dojem, že budoucnost hudby nyní v podstatě leží na SoundCloudu. Jsme rádi, že máme možnost vrhat světlo na tyto vznikající scény na naší platformě.”

SoundCloud Next Wave je bezpochyby velmi ambiciózní projekt. Doufejme tedy, že se mu ve světle událostí uplynulého týdne bude dařit.

Zdroj: SoundCloud.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.