Top 5

TOP 5 první poloviny roku 2017 – Hlavkus

První polovina roku je definitivně za námi, a tak by to chtělo udělat si menší shrnutí těch nejlepších tracků. Každý den v tomto týdnu vám přineseme Top 5 nejoblíbenějších tracků několika členů OneZoo Music.

Hlavkus

Vybrat pro mě top pětku za prvního půl roku je pro mě docela těžké, protože ji vybírám každý týden a vybrat ze všech tracků ty nejlepší je pro mě docela Sofiina volba. Potřeboval bych minimálně top 50. Každopádně jsem tedy nakonec vybral tracky, které mě letoškem nejvíce provázely, ať už v setech, nebo při poslechu.

Calvin Harris feat. Frank Ocean & Migos – Slide (Dujak Bootleg)

Začneme trochu komerčně. Calvin Harris s tímto hitem byl slyšet úplně všude a po pár dalších singlech jeho jízda vyvrcholila minulý pátek albem Funk Wav Bounces vol. 1. To po několika letech opět vrátilo Calvina mezi mé oblíbené interprety. Tento funky a disco sound tady prostě nějakou dobu chyběl a Calvin se konečně nebál experimentovat a přinést něco nového do rádií. “Slide” je jedním z nejsilnějších tracků celého alba a je to rozhodně jeden z mých ultimátních summer hitů letošního roku. Jeho pomalé tempo mi však bránilo ho příliš hrát v setech a nějaký mashup by pro tuto funky pecku byl škoda. Naštěstí to zachránil srbský producent Dujak, který track předělal do přesné podoby, jakou jsem ptořeboval! Bohužel z “oficiálních zdrojů” se track tak nějak vypařil, takže jestli si chcete tenhle bootleg poslechnout, budete muset trochu zapátrat na netu.

 

Chris Lake feat. Dances With White Girls – Operator (Ring Ring)

“Ring ring goes the telephone, there’s no one home…”. Tato slova vám po pár posleších tohoto tracku zůstanou v hlavě už napořád! Chris Lake opět přišel s trackem v jedinečném soundu, tentokrát doplněný o skvělý rapový vokál od Dances With White Girls. Když jsem skladbu poprvé slyšel v Chrisově setu, myslel jsem, že ho má na svědomí legendární Green Velvet. Čekání na release mi pak připadalo nekonečné, i když šlo jen o pár týdnů.

Fatboy Slim – Where U Iz (Chocolate Puma Remix)

Když Fatboy Slim vydal svůj nejnovější track, nedalo se nevšimnout, že verze, kterou slýcháme v jeho setech se docela liší od funky originálu. Autora remixu však podle typického zvuku nebylo těžké odhalit. Chocolate Puma si tímto trackem jen upevnili místo mezi mými top interprety. Letos slaví úctyhodných 25 let na scéně a málokdo si dokázal za tak dlouhou dobu udržet kvalitu a zároveň se bez nějakých kompromisů na tvorbě udržet i mezi hvězdami taneční scény. Klobouk dolů pánové a doufám, že nás minimálně dalších 25 let tvorby čeká!

JP Candela & Robbie Rivera – Morenita (Simon Kidzoo & Mike Mendo Remix)

Cartel je label, který v top pětce rozhodně nesmí chybět! Jako zástupce jsem vybral tuto naprostou chuťovčičku, kterou dokázali udělat Simon Kidzoo a Mike Mendo. Perfektní kombinace tribal a latino prvků vás donutí prošlapat několik párů bot. Tento track je pro mě jednou ze “signature” skladeb mého nejoblíbenějšího žánru.

 

Omiki – Balkan

Díky psytrancové mánii poslední doby jsem si chtěl trochu rozšířit obzory a procházel různé labely na Beatportu a YouTube. Narazil jsem na label Spin Twist Records kde vyšel track “Balkan” od izraelského producenta Omiki. Obě jména pro mě byly velké neznámé, ale track mě naprosto uchvátil! Naprosto hypnotizující vokály spojené s typickým psytrancovým zvukem vás naprosto vtáhnou do sebe! Track jsem pak několikrát zahrál v rádiu i živě a k mé radosti měl skvělou odezvu a lidé ho šíří ještě dále.

 

Bonus: Kendrick Lamar – Humble

Jako bonusový track jsem vybral víceméně ten, který podle Spotify poslouchám úplně nejvíce. Snažím se mít záběr přes co nejvíce žánrů a hip hop není výjimkou. Kendrickovo nové album je naprosto perfektní a track Humble je jedním z mých letošních letních hitů! A když se dívám na světové hitparády, tak nejen můj.

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.