Top 5

TOP 5 první poloviny roku 2017 – Priest

První polovina roku je definitivně za námi, a tak by to chtělo udělat si menší shrnutí těch nejlepších tracků. Každý den v tomto týdnu vám přineseme Top 5 nejoblíbenějších tracků několika členů OneZoo Music.

Priest

Máme za sebou první polovinu roku 2017 a v rámci redakčního týmu OneZoo Music jsme si řekli, že by nebylo na škodu, kdyby si každý z nás sestavil takovou soukromou top 5 nejoblíbenějších tracků roku 2017. Díky moderní době v současnosti vychází velké množství tracků týdně a díky komunikačním technologiím máme možnost se s nimi seznámit v rekordně krátkém čase. Což je na jednu stranu dobře, protože je z čeho vybírat. Ovšem vybrat těch 5 nej, to je prostě vždy oříšek. Pojďme se tedy společně podívat, jak se mi to podařilo.

Jaytech – Haymaker

Jaytech patří tak trochu do inventáře labelu Anjunabeats, kde v minulosti zažil svá nejlepší léta. Poté se na nějakou dobu na tomto labelu odmlčel a věnoval se jiným projektům, především vlastnímu labelu Positronic Digital. Letos se však vrátil zpět na Anjunabeats, a to s několika výbornými kousky. Můj nejoblíbenější je jednoznačně Haymaker, naprosto pohodový track s letním feelingem, skvělou melodií a energií “tak akorát”.

David Fesser vs. Havoc & Lawn – El Mohán

Tribal House a podobné “domorodé” subžánry se mi za poslední půlrok začaly velmi líbit. Zatím nejlepším počinem v této oblasti je pro mě El Mohán se španělsky zpívaným vokálem a špičkovou domorodou latino instrumentalizací, zejména co se týče bicích a perkusí. Neméně dobrá je však také basová linka, akustická kytara v breakdownech a flétnová melodie.

Matthew Ros – Ajali

Track Ajali od polského producenta Matthewa Rose jsem poprvé slyšel ještě na konci minulého roku, vyšel však až letos v lednu. A byla to láska na první poslech. Extrémně energický track, který se netáhne a krásně odsýpá. Výborný kick a perkuse. Jednoduchá, nicméně velmi efektivní melodie. Pravidelně bývá vrcholem mých setů. A víc netřeba dodávat.

Oliver Heldens feat. Ida Corr – Good Life (Kryder Remix)

Pokud právě sedíte, určitě zůstaňte sedět a pokud stojíte, raději se posaďte. Protože jakmile si pustíte tento track, pravděpodobně nebudete schopni přestat přešlapovat na místě. Kryder se tohoto remixu zhostil ve velkém stylu, precizně nachopované vokály zpěvačky Idy Corr společně s kickem výraznou basovou linkou dodávají už tak podařenému tracku těžce oldschool housový feeling. Pokud to jen trochu jde, tento track si v mých setech vždy najde své místo.

Genix – Olympus

U Anjunabeats jsme začali a u Anjunabeats taky končíme. Genix je dle mého názoru jedním z nejvšestranějších trancových producentů vůbec. Jeho styl je svým způsobem rozpoznatelný, pravděpodobně zejména díky charakteristickým melodickým stavbám. Zároveň je však velmi různorodý, plný experimentů a nestagnuje (což se bohužel nedá říct o některých jeho Anjuna parťácích). Olympus dle mého názoru jeden z jeho nejlepších tracků vůbec. Intro s energickým řezavým synťákem střídá breakdown s nadpozemskou melodií, který graduje do extatického dropu, pří kterém mi u každého poslechu naskakuje husí kůže. Pokud si říkáte, jak by asi tenhle track zněl někde na festivalu, doražte na můj set, který tento týden odehraju společně s ProggyBoyem na Beats for Love. Tenhle track stoprocentně zazní!

Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.