D'n'Bulletin

D’n’Bulletin – červen 2017

Ahoj všichni, co máte rádi v pohodě Drum And Bass. Skončil měsíc červen. Měsíc zkoušek, vln veder a měsíc signalizující příchod léta a taky dalšího dílu D’n’Bulletin!

Většina producentů a DJs se chystá na letní festivalovou sezonu, ale přesto nezapomněli na náš bulletin a zásobili ho pěknou dávkou kvalitní hudby. V tomto vydání najdeme zástupce všech stylů co dnešní DnB nabízí. Od futuristických Camo & Krooked přes liquidovou zastávku v Hospital Recordings či pěkně horké alba z pekelných hlubin labelu Eatbrain až po netradiční halftime bomby od pana Crimes!

Camo & Krooked – Mosaik LP

Naprostým vyvrcholením měsíce června je očekávané album rakouských Camo & Krooked. Album, na kterém se povozíte do budoucnosti, neboť je plné neprobádaných futuristických a průlomových skladeb. LP Mosaik splnilo svůj účel a roztříštilo současné hranice DnB, které se nyní nachází o kus dál, než tomu bylo před 23. červnem, kdy toto album vyšlo. Reinhard s Markusem vás vezmou na cestu skrz sedmnáct neprobádaných území, které společně objevili ve studiu a nebude to celé jen o zlomených beatech. Najdeme zde i pár tracků laděných do future housu či funku. Nebál bych se dokonce říci, že poslechem tohoto alba se stáváte svědky zrodu nového hudebního sub-žánru.

 

Ownglow – Inside The Silence EP

Inside The Silence EP je dílem teprve dvacetiletého producenta říkajícího si Ownglow, který nám do rozpáleného června vnesl trochu pohody svými čtyřmi song. EP bylo vydáno na věhlasném Hospital Records a od začátků sklízí velmi pozitivní ohlasy. Není pochyb, že se nám zde rodí velký talent. Ownglow se zařadil mezi producenty kvalitního liquidu už ve svých sedmnácti letech hitem Tension.

“Why if there is love, there are no words, inside the silence,” – that quote has stuck with me and I think it’s a fitting description for what this EP is – there would be no music without silence, and inside of that silence is something yearning to be heard.” – Ownglow

Disprove – Oppression EP

Chystáte-li se do prosluněné Itálie, tak si poslechněte trochu toho italského DnB ať víte, do čeho jdete.  Oppression EP Vás zavede do pokojíčku producenta Disprove a podle těch tracků, které na něm najdeme, tam uklizeno mít určitě nebude. Jedná se o pořádně špinavé hluboké a tvrdé neuro, které vyšlo na labelu MethLab Recordings. Spolu s vydáním alba nám oslavil Disprove 28. narozeniny, takže od něj můžeme v budoucích letech čekat další parádní hudbu, neboť do důchodu se ještě nechystá.

Malux – Warp Drive EP

V roce 2016 nám do vařícího se neuro-pekla náhodou spadl londýnský producent Malux a zorientoval se v novém prostředí opravdu rychle. Dnes již neurem ošlehaný Malux je dobře znám všem hlavním labelům. Warp Drive EP oplývá sci-fi atmosférou a jeho 5 tracků vás zavede na vesmírnou cestu k neznámému tělesu vydávající tyto temné agresivní a hutné zvuky.

Redpill – Corruption EP

Pamatujete si, jak jsem psal v některém z prvních vydání DnBulletinu, že o francouzském Redpill ještě uslyšíte? Je to tady. Jsme opět u labelu Eatbrain, který si připravil pro toto EP i vlastní příběh. Corruption EP je alegorie vzniku mocné zbraně v podobně červené pilulky šířící smrt na testovaných subjektech kdesi v utajené podzemní laboratoři. Šest tracků a jejich zbraňové systému jsou připravený šířit smrtelný obsah pilulek skrz reproduktory v klubech na festivalech a i u vás doma.

Crimes! – Lords EP

Nyní zabrouzdáme do poněkud netradičního prostředí. Hypnotická 8-bit továrna produkující výbuchy vesmírných paprsků a zvuky světel zabalených do kinematických rozbitých obrazů robotických panoramat. CRIMES! Je připraven představit vám své halftime/dubstep/trap Lords EP. Jo nejsou to sice klacky v kýblu či zlomené beaty ale dnešní díl je takový trochu futuristický, tak proč neporušit zaryté stereotypy.

 

Ostatní releasy

Mrkněte i na ostatní peckovní releasy. Máme zde opět zastoupení z České republiky, o které se postaral R-Flyer. Nebo výborný track z východu od Rusty K a mnoho dalšího.

Neuropunk Mixes – kvalitní zdroj nového neura

Ruský label Tam Records nás, co dva měsíce, zásobuje neoposlouchaným novým neurem. Velmi populární mixy Neuropunk, které má na starosti DJ a producent Bes jsou výborným zdrojem nových ID a jsou nabité kvalitním “východním neurem”, které ještě u nás není tak oposlouchané jako třeba od producentů ze západu.

LTJ Bukem Tribute

Dlouho jsem přemýšlel jakou starou legendu dát na závěr a vzpomněl jsem si na člověka, který stál u zrodu našeho oblíbeného hudebního žánru. Danny Williamson aka LTJ Bukem aneb naprosto bezpochyby a bez debat legenda žánru Drum & Bass.

Od mládí kovaného muzikanta hrajícího na piano ovlivnila v mladých letech vlna jazzu a ta ho donesla až do popředí londýnské rave scény. Psal se rok 1990 a tehdy 23 letý Danny se pomalu orientuje ve světě hudební produkce. V následujících letech sype z rukávu svá nejznámější esa jako Logical Progression (1991), Demon’s Theme (1992), Atlantis (1993). A jeden z jeho nejznámějších Horizons (1995), který nám každou chvílí oslaví 22. narozeniny od svého vydání.

Následujícím playlistem mapující jeho kariéru se s vámi loučím, přežijte první měsíc prázdnin, první vlnu festivalů a sejdeme se zde zase u dalšího dílu.

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.