Major7

EDMANIA – místo Vini Vici uslyšíme Major7!

Nadev Bonen a Barak Argaman, jména dvou talentovaných producentů, kteří jsou známí jako Major7 … nebo také X-noiZe!

Posledních 5 dní zbývá do letní edice EDMANIA, kde bude headlinerem Armin van Buuren, mnoho lidí se ale těšilo na Vini Vici. Ti bohužel dnes ráno oznámili, že musí vystoupení zrušit.


Na druhou stranu ale z naprosto pochopitelného důvodu. Matan Kadosh totiž bude tátou! Na oficiálním facebooku Vini Vici odpoledne vydali prohlášení o téhle radostné události.

X-noiZe? Ne, Major7!

Tým EDMANIA nám rychle našel úžasnou náhradu za nekorunované “krále” psytrance. A to samotné X-noiZe … nebo lépe řečeno jejich druhý a podle některých (včetně mě) vyvedenější projekt jménem Major7. Izraelské duo X-noiZe bylo samo o sobě se svým debutovým albem “Mental notes” průkopníky moderního psytrance. Jejich EP “Transparent” pak postavilo most mezi psytrancem a progressive trance. K tomu všemu ještě cestovali se svými sety po celém světě a nechali statisíce fanoušků ve všech koutech světa.

Dost ale o X-noiZe, nás teď všechny určitě zajímá hlavně jejich druhý projekt, Major7. Projekt založili v roce 2010 jako progressiv psytrance pseudo, kde využívali hodně prvků z techna a všechno to perfektně zabalili do typické psy-atmosféry. Poslední dobou se ale také dostávají (stejně jako Vini Vici) do takového toho hlavního proudu, kam se psy-trance ubírá. To ale neznamená, že by zapomínali na ten “pravý” surový psytrance. Právě naopak, sety vyvažují tak, aby si na své přišli všichni. A to je jeden z důvodů, proč já osobně jsem možná i tak trochu rád, že na EDMANIi nahradí Vini Vici. Přeci jen to bude o něco živější a dynamičtější. A rovnou na to navážu tím, že teď očekávám, že Armin dropne i nějakou tu psýčkovou záležitost (nejméně pak Great Spirit).

Pořád vám nestačí info o MAJOR7? No dobrá … co když vám řeknu, že se pravidelně umísťují na nejvyšších pozicích v žebříčku Beatport?
Pořád nestačí? Dobrá, před pár dny se umístili dokonce na první příčce na Beatportu v kategorii psytrance s peckou CASA BLANCA, na které pracovali s Reality Test.

No a pro ty nejzarputilejší tady ještě máme live z festivalu Paradiso Paralello. Tak a teď už nezbývá nic jiného než se jen těšit na celý ten úžasný zážitek (ano, nebojím se to říct už teď) jménem EDMANIA.

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.