D'n'Bulletin

D’n’Bulletin – květen 2017

Zdravím všechny čtenáře a vyznavače kultu zlomených beatů. Je za námi měsíc květen, což je poznat podle toho, že nám venku všechno pěkně rozkvetlo a na poli DnB tomu nebylo jinak. V květnovém dílu D’n’Bulletin tak najdete menší botanickou zahradu plnou nových vyšlechtěných odrůd. Neostýchejte se ušima přivonět, avšak nedoporučuji se dotýkat, neboť některé mají pořádně ostré listy či jsou dokonce masožravé.

 

Fifteen Years Of Underground Sonics

Čím jen začít … co třeba labelem Critical Music z Londýna, který právě slaví patnáct let svého působení a k této příležitosti vydali jakožto svůj stý release album Fifteen Years Of Underground Sonics. Na svou výstavku tak Critical zařadilo celkem 15 tracků od zahradníků jako Mefjus, The Upbeats, Current Value, Enei, Emperor a mnoho dalších. A musím říct, že by bylo velmi zajímavé vidět květinovou alegorii na některé z těchto děl. Hudba na tomhle LP symbolizuje zvuk, kde se teď momentálně Critical nachází a kde bude směřovat v budoucnu.

“This album is an insight into Critical Music in 2017 and a thank you to all who have been involved in any way over the past 15 years.” –Kasra Critical

 

Viper 100 EP

Pro další novinku musíme zůstat opět v Anglii a tentokrát se podíváme na zahrádku producentů Matrix & Futurebound, která nese jméno Viper Recordings. V čerstvém záhonu zde najdeme malebně kvetoucí jubilejní stý release v podobě EP Viper 100, které šlechtila jména jako Futurebound, Dossa & Locuzzed či českému publiku dobře známy John B a také Trei, jeden z účinkujících na festivalu Beats For Love v Ostravě. Tohle EP je po všech stránkách opravdu povedené a rozhodně stojí za to si ho cele pořádně se vším všudy vychutnat.

 

Properties Of Adition

Temná, trním obrostlá zahrada pyšnící se černými jedovatými květy, kde si vítr pohrává s listím starých smutečních vrb. Možná takto by vypadala transformace alba Properties Of Adition pří zapojení všech smyslových orgánů. Ukrajinské duo Agressor Bunx vydává své třetí album na silně neurofunkovém labelu Eatbrain. Hned osmnáct agresivních odrůd oplývá tímto nabitým květináčem. Takže pokud máte rádi opravdu tvrdé neuro, tak klidně pověřte toto duo jako vaše vrchní dodavatele.

 

Z3R0 H0U2

Ryan Powell aka Gridlok, legenda a jeden z průkopníků toho, čemu dnes můžeme říkat Drum And Bass, vydává své páté album Z3R0 H0U2. Třináct pozdravů z Ameriky zabalených labelem Blackout Music je připraveno tě pozdravit na každé správné party. Ocenit se musí také snaha procpávat zlomené beaty skrz americkou elektronickou scénu, kde stále vévodí trůnu producenti úspěšní v házení dortů a šaškování s bilzerianama na pódiu apod.

 

Bellow The Horizon

Pokud se dostanete příliš blízko k tomuto EP máte důvod k obavám. EP Bellow The Horizon má na starosti opravdu zkušená skupinka producentů. Všichni se šlechtěním nových odrůd na poli DnB zabývají více než 18 let. Vašim důvodem k obavám jsou Cause4Concern skupinka botaniků – Optiv, Mark Clements (Mark C4C), Stuart Perkins (Stu C4C), a Tobie Burrows, už hodněkrát ukázala, že to opravdu umí s masožravými tracky.  Jsou zde 4 tracky z toho 3 remixy připravené sežrat každého posluchače, který se příliš ponoří do jejich temného soundu.

 

Ostatní releases

Rozhodně si nenechte ujít i výstavu jednotlivých květinek v podobě tohoto playlistu. Najdeme tam totiž i pár věcí z domácí produkce. Třeba od brněnského 2Nine nebo pražských No Cure.

R.I.P.

Na závěr jedna smutná zpráva z anglického Manchesteru. Opustil nás producent Marcus Intalex vlastním jménem Marcus Kaye, někteří jej znají také pod techno, house pseudonymem Trevino. Zanechává tak za sebou obrovský odkaz rozprostírající se na časové linii od roku 1994 až do 28. 5. 2017 kdy tato legenda s dosud neznámých příčin náhle skonala. Tímto se tedy loučíme ze zakladatelem labelu Soul:R a producentem kvalitní hodnotné hudby. A loučím se i s vámi, co jste se pročetli až sem a společně vyjádřili soustrast Marcusově rodině.

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.