Moby

Moby – The Remixes aneb pocta legendě elektronické scény

Znáte Mobyho? Nepochybuji o tom, že určitě ano. Pohodlně se usaďte, nastražte uši a nechte se pročíst a proposlouchat skrze nedávno vytvořené remixy, které vznikly jako pocta této legendě.

Dnes mezi příznivci elektronické hudby nenajdeme moc lidí, kteří by neznali Mobyho. Richard Melville Hall dostal svou přezdívku od rodičů podle jeho praprapraprastrýce (ano, 4x pra), Hermana Melvilla – autora knihy Moby Dick. Richardovy hity jako “Why Does My Heart Feel So Bad?” či “Porcelain” dodnes patří mezi klenoty světové elektronické hudby. Právě Porcelain se jmenuje i memoár, který Moby napsal a vydal v květnu roku 2016. Aby pomohl rozšířit povědomí kolem této knihy, tak prý požádal pár labelů a producentů, zdali by nemohli udělat nějaký ten remix. Někdo souhlasil, někdo tvořil jen tak z respektu k Mobymu a někdo pro slávu a peníze. Posouzení nechám na Vás.

Moby – The Drum & Bass Remixes

Jako první se podívejme na remixy, které spadají pod Drum and Bass a label Shogun Audio. Najdeme zde celkem 4 remixy různých tracků. Pola & Bryson a Technimatic špičkovi liquid producenti se postarali o zachování klidnější a pohodovější atmosféry a Fourward a Icicle si to vzali trošku podle sebe do tvrdších tónin. Mimochodem na kvarteto Fourward se můžete těšit 6. 7. 2017 na Beats For Love v Ostravě.

 

Moby – The Remixes – Drumcode

Lomené beaty teď pro tenhle článek opustíme a následují převážně techno, house či deep house remixy. Ty snad nejúspěšnější mají na svědomí producenti z jednoho z nejznámějších Techno labelu. Udělejte si výlet do světa zvuků z labelu Drumcode. Vybráni byli jak ostřílení delegáti, tak poměrně noví průvodci. Najdeme zde celkem devět remixů za nimiž stojí jména jako Alan Fitzpatrick, Dense & Pika, Enrico Sangiuliano a další. Právě poslední jmenovaný je poslední dobou jedním z nejviditelnějších jmen na poli Techna. Pokud patříte mezi ty, co alespoň rozeznají rozdíl mezi Teknem a Technem, tak vám některý z těchto remixů určitě už někdy prošel ušima.

 

Moby – Suara Remixes

Pokud máte rádi čtyřnohé kočky, tak musíte mít rádi i label Suara Music řídící se heslem “All about music and cats”. Tento španělský label dokonce vede neziskovou organizaci starající se o opuštěné kočky. Mimo to produkuje opravdu bombastické věci, jako 7 remixů Mobyho tracků. Své výstavní kousky zde vystavili producenti jako Oxia, Julian Jeweil, Victor Ruiz nebo Reinier Zonneveld.

Moby Remixes od 2DIY4

Do třetice Techna více. Diynamic – label, který spolu založil samotný král Solomun, se také nenechal zahanbit a ještě v roce 2016 stihl vydat 4 remixy, za nimiž se píší jména Adriatique, švýcarské duo, které se pozvolna proráží stále výš a výš. Magdalena, německá producentka a skrývající se talent už od samých počátků labelu. Stimming, opět německý producent a introvert, který veškeré své emoce uvnitř vkládá do své hudby. A konečně Johannes Brecht, vystudovaný muzikant hýbající německou elektronickou scénou.

 

Porcelain (The Remixes) od Anjunabeats

Mezi další jména zapisující se do Mobyho památníčku patří i další legendy Above & Beyond a Arty. “Oba” si vzali na triko remix na Porcelain a “oba” si trošku zaexperimentovali. Artyho remix je celý v downtempu a ani od A&B neočekávejte jejich typický styl.

 

Moby – Remixes od Spinnin Records

I u Spinnin Records najdeme dva remixy. Sander Van Doorn a Oliver Heldens porušili klasický charakter labelu. Sander ponechal atmosféru a poklidný chod čímž vyprodukoval docela dost dobrý remix. HI-LO aka Oliver Heldens byl zase podle Billboard dokonce požádán Mobym o remix.


 

Moby Remixes od Revealed Recordings

Poslední zastávkou bude Revealed Recordings  label, který se vyznačuje vydáváním podkresové hudby pro kolotoče, nebo je tady prostě proto, aby občas zavzpomínal na dobu Animals, Tremor… a ukápl slzičku nad časy, kdy se ještě vrzající big room dobře prodával. Máme zde tři remixy jeden od světoznámého Hardwella a druhý od dua Sick Individuals a do třetice remix od Bali Bandits. Všechny jsou to party shakery, tvořené pro parkety klubů.

 

 

Když jsem nahoře tvrdil, že zde už nic ze zlomených beatů nebude, tak jsem trošku lhal. Touto peckou z roku 2008 se s Vámi loučím a uvidíme se u dalších článků.

PS: Sorry fanouškům Hardwella za ty kolotoče.

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.