Spotify

Spotify chystá vlastní hudební zařízení

Streamovací služba Spotify, která nedávno dosáhla na metu 50 milionů platících odběratelů, je zřejmě připravena zkusit štěstí na poli hardwaru. Napovídá tomu aktuální nabídka pracovní pozice, dle které Spotify hledá senior produkt manažera, který bude mít na starosti vývoj “inovativního produktu, který je podobný jako a má konkurovat Pebble Watch, Amazon Echo a Snap Spectacles.”

Vybraný kandidát bude mít za úkol vytvořit “nevšední zážitky se Spotify prostřednictvím plně propojených zařízení.” Jakkoliv zatím nejsou známy žádné konkrétní podrobnosti, o jaké zařízení by se mělo jednat, řada technických serverů již spustila vlnu spekulací na toto téma. Je však velice pravděpodobné, že zařízení se bude dát nosit, což je koncept na trhu v současnosti velmi oblíbený (viz například obliba chytrých hodinek).

Zásadní změna?

U většinu hardcore uživatelů služby Spotify bude mít nové zařízení pravděpodobně úspěch, těžko si však v tuto chvíli představit, že bude využitelné do takové šíře, jako například již zmíněný Amazon Echo. Ten totiž kromě toho, že sám umožňuje poslouchat hudbu přes Spotify, integruje řadu dalších běžně užívaných služeb a aplikací, jako např. Uber nebo WeMo. Těžko si rovněž představit, že nové zařízení zásadně změní způsob poslouchání hudby, který se v podstatě zásadně nezměnil od doby, kdy se poprvé objevil Sony Walkman se sluchátky. Akorát dnes už nepotřebujete kazety a většinou máte k dispozici barevný displej.

Nicméně to vše jsou pouze spekulace, jelikož žádné detaily nebyly zatím oficiálně prozrazeny.

Zdroj: dancingastronaut.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.