Mysteryland

Americká edice festivalu Mysteryland byla zrušena

Mysteryland se tak zařazuje na seznam velkých tanečních festivalů, které se letos nečekaně neuskuteční.

Mysteryland není ve světě tanečních festivalů žádný nováčkem. Zrušená americká edice měla být čtvrtou v řadě od roku 2014. Kromě toho se ovšem tradičně již od roku 1993(!) koná každý rok poslední víkend v srpnu edice v Nizozemí a jedná se o nejstarší taneční festival konající se na jeho území.

Informaci o zrušení festivalu oznámili pořadatelé v sobotu na Facebooku, přičemž jako důvod uvedli “nepředvídatelné okolnosti”. Bohužel však není první, který to letos tzv. “odpískal”, již dříve oznámily zrušení letošních termínů například Tomorrowland v Brazílii nebo Electric Daisy Carnival v New Yorku a Londýně.

Rušení festivalů je, alespoň letos, poměrně hojně rozšířeno a je poměrně nasnadě, proč se tak děje. Dle mého to souvisí se saturací a jednotvárností současné festivalové scény. Již několik let se totiž v rámci festivalů po celém světě točí několik jmen, která se žánrově od sebe bohužel moc neodlišují. Záměr festivalů je samozřejmě logický – účelem je přivézt ta nejznámější jména, aby se prodalo co nejvíce vstupenek, nejlépe již v předprodeji. Bylo proto jen otázkou času, kdy se trh (zde fanoušci) nasytí a začnou své štěstí hledat někde jinde. A já se domnívám, že tento moment právě nastal. Zářným příkladem je letošní Tomorrowland v Belgii, který svou Main stage celkově pojal multižánrově.

Níže si můžete přečíst celý příspěvek pořadatelů o zrušení Mysteryland v USA pro rok 2017:

Zdroj: djmag.com
Priest

DJ / Producer / OneZoo Music co-founder and editor-in-chief / Lawyer / Pokémaniac / Dotahead

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.