June Miller

Rozloučení s anglo-holandským duem June Miller

Je to již téměř dva měsíce, co členové Mark McCann a Bart van Dijk zveřejnili na své facebookové stránce příspěvek informující o jejich těžkém rozhodnutí týkající se ukončení hudební kariéry.

Anglo-holandské duo vzniklo před 10 lety, kdy Mark provozoval menší hudební vydavatelství v Londýně a Bart byl členem hardcore-punk kapely Deluge. Tehdy Mark náhodou obdržel obálku, v níž bylo album “Spot In The Shadow” kapely Deluge, dodnes se prý neví, kdo tu obálku s albem poslal. Deluge a jejich energická, agresivní hudba doprovázená jejich nekompromisním postojem ho okamžitě zaujaly a zorganizoval tak turné, jež mělo za následek velké přátelství mezi Markem a Bartem. Netrvalo dlouho a oba pohltil duch zlomených beatů. Postupem času se tak hromadily jejich zářezy na labelech jako Horizons, Renegade Hardware, Critical atd. Od roku 2012 se začínají objevovat i na RAM Records a v minulém roce měli na starost zvukový doprovod zahajovacího ceremoniálu na Let It Roll.

Duo razící heslo, že neaktivní producenti mají ustoupit do ústraní a uvolnit tak místo mladým čerstvým talentům, za sebou nechává přes 80 hudebních počinů, mezi které se řadí nejznámější We Are Not Human či energická bomba Bad Brains a do třetice téměř všude znějící party banger Saus. Nehodlají ovšem jen tak hned vymizet a do konce roku 2017 je s velkou pravděpodobností můžeme ještě někde naposled slyšet a vidět i v České republice. Například 12. 5. 2017 v klubu Radost v Brně na akci Fiction with June Miller, nebo 16. 7. 2017 v Praze na Zlomená scéna #9 a nebudou samozřejmě chybět ani na letním Let It Roll.

Na rozloučenou chystají vydat pár překvapení jako Saus VIP, nebo kolaboraci s Jamesem Marvelem. Nezbývá nám tedy než jim poděkovat za pěknou škálu kvalitní hudby a do budoucna popřát štěstí v dalším životě.

Zajímavosti na závěr

  • V roce 2008 pořádali Loxy & Resound, dnes již naprosté legendy na poli DnB, remixovou soutěž, kterou tehdy June Miller vyhráli. Stupně vítězů s nimi tehdy sdílel také rodák ze Zábřehu na Moravě Petr Janhuba aka Peejay, který obsadil krásné třetí místo. [Loxy & Resound – Typecast (Peejay remix)]

 

  • Bart není jen producentem hudebním, ale taktéž pivním. V roce 2015 společně s Markem vyhlásili soutěž o speciální DNB IPA, což je pivo vyznačující se ovocnou chutí, zakalenou barvou a výraznou chmelovou hořkostí s vysokým obsahem alkoholu symbolizující krásu, hořkost a těžkotonážnost hudby, kterou nám za dobu působení jako June Miller mohli nabídnout.

17555260_1516482311696695_1849649275_n

 

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.