Tomorrowland

Tomorrowland si zabezpečil licenci na dva víkendy do roku 2033!

To, o čem se spekulovalo, se stalo skutečností. V létě 2016 se rozšířili zprávy o tom, že by král festivalů – Tomorrowland – mohl být opět na dva víkendy. Takovýto koncept dvou rozdílných programových víkendů již byl během 10. výročí festivalu, resp. ročník 2014. Letošní bude dá se říci prvním z pravidelných dvouvíkendových Tomorrowlandů. Jakto?

Dva víkendy? OK!

Vláda z Antwerpské provincie, kde leží i ono městečko Boom, se shodla s pořadateli a podepsali kontrakt, který umožňuje pořádání festivalu během dvou víkendů každý rok až do roku 2033. Přestože je kontrakt podepsaný, nic není jako kámen na kameni. Starosta Boomu Jeroen Baert dodává:

“The contract is conditional and can be canceled. It will be evaluated every year and checked if the conditions are respected regarding its nuisance, mobility and security. If that not the case, the contract can be terminated with a year’s notice.”

Ke všemu i poznamenal, že festival nemusí být na stejném místě konání až do roku 2033. Samozřejmostí jsou i reakce z opačné strany a to nespokojených občanů, kterým hold vadí každoroční přílivy zahraničních návštěvníků. Bohužel utřou nos, jelikož Tomorrowland neporušuje žádný z předpisů omezující hluk atd.

De-Schorre-Tomorrowland

 

Jednoduše to Tomorrowland má zmáknuté na jedničku a z mé zkušenosti můžu říct, že kempování na takovém fesťáku s dalšími 130 000 kempaři je hold jinde. Bezchybný servis, klídek a atmoška – to je potřeba zažít. Samotné publikum na fesťáku je již trochu jinde díky popularizaci a jednoduše řečeno tam nejsou z většiny ti praví festivaloví nadšenci, ale random návšěvníci, co si jednou za čas někam vyjedou. Naštěstí to není festival, který by byl o main stagi, pár setech a pryč do areálu. To je na delší povídání…

Mimochodem je dost možné, že v týdnu mezi festivalovými víkendy bude park i celý areál volně dostupný k návštěvě, takže pokud chcete podívat, naplánujte si výlet.

 

zdroj: HLN
Tomáš Zbořil

DJ / Realista /  Upřímný kritik

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.