Killbox

RAM Records a jejich skrytý projekt. Kdo jsou Killbox?

Počátkem nového roku se začaly objevovat informace ohledně projektu s názvem Killbox, který vystupuje pod křídly labelu RAM records. Podle dostupných indicií se jedná o duo dvou věhlasných producentů, které zná snad skoro každý, komu není cizí Drum & Bass. Oba tito pánové jsou na scéně déle než 20 let a předali do světa zlomených beatů již mnoho hudebních počinů.

Jelikož RAM, ani nikdo jiný, ještě nevydali žádné oficiální oznámení, nezbývá nám než věřit návštěvníkům akcí, kde již Killbox vystoupili. Podle nich se za uskupením Killbox skrývají jména jako Ed Rush a Audio. Jediný dá-li se říci hodnotný důkaz, zveřejnil na své facebook stránce Ed Rush, který hrdě oznámil vydání prvního Killbox EP (RAMM245D) a to 24. 2. 2017.

EP obsahuje celkem 4 tracky:

  • Bound to Others
  • Hype Cycle
  • Pitchfork
  • Surge

Právě “Surge” si vybrali jako svůj pilotní track. Což přineslo dle mého názoru trochu rozporuplné reakce, neboť “Surge” rozhodně nepatří na dominantní pozici v celém EP. Možná proto byl zmařen prvotní boom, který měl rozšířit povědomí o existenci Killbox mnohem dál než se ve skutečnosti dostalo. Co se týče zbytku EP, tak rozhodně nečekejte nic nového, jedná se přesně o to, co se dalo očekávat. Tedy tvrdé, agresivní a hutné tóny doplněné značným množstvím zkreslení. Každopádně se jedná o velmi kvalitní práci a můžeme se jen těšit, co nám Killbox ještě v budoucnu naservírují před uši.

PS: Zajímavé je, že EP nebylo vydáno na Virus Recordings jehož spoluzakladatelem je právě Ed Rush.

Radek Hrubý

Blogger / DnB  enthusiastic

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.