vinyl

Pohřeb? Minulost! Nyní z vás může být vinyl

Existuje spousta způsobů jak se rozloučit s tímto světem. Kremace, pohřeb, dokonce se můžete nechat zasadit jako strom. Jedna britská společnost ovšem posunula pohřební služby opět o level dál a pozůstalým nabídne “lidský vinyl”.

Kremace, pohřeb? Vinyl!

Vinyl se za poslední dobu vrátil na scénu a jeho oblíbenost stále stoupá. Je to díky nostalgii a určitému způsobu fascinace, jakým fanoušci hudby koukají na asfaltové desky. Objevily se nové technologie výroby a zájem o ně prostě je a vypadá to, že ještě dlouhou dobu bude.
Britská společnost Andvinyly se rozhodla kout horké železo a začala nabízet výrobu vinylů z toho nejcennějšího materiálu … z lidí.

Firma se setkala s rozporuplnými reakcemi, ale skutečnost je taková, že si opravdu můžete domluvit schůzku se zástupci této společnosti a naplánovat si balíček 30 tracků, které budou vyryty do vinylu společně s vaším vlastním popelem. Je to zajímavá možnost jak si zajistit určitý druh nesmrtelnosti a pro spoustu lidí má určitý sentimentální význam.

vinyl

Andvinyly nabízí základní po-kremační balíček za 3000 liber (cca 95 500 Kč) a je možné si dokoupit i případnou distribuci do několika vinylových shopů po celém světě.

Je to poměrně kontroverzní téma a ačkoliv sentimentalita a smutek je různorodý, někteří si těžko dovedou představit jak si doma řeknete: “pojď, pustíme si zase album z babičky”.
My si myslíme, že doba jde kupředu a pokud chce být někdo stromem, tak proč by někdo jiný nemohl být vinylem!

 

zdroj: dancingastronaut.com
ProggyBoy

DJ / Blogger / Event Master

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.