Peanut Butter Wolf

Peanut Butter Wolf – pocta umělcům zesnulým roku 2016

V roce 2016 zemřela spousta umělců a Peanut Butter Wolf se rozhodl připomenout si všechna ta “velká jména” sérií 3 mixů o celkové délce téměř 3 hodin.

Peanut Butter Wolf je známý undergroundový DJ z Kalifornie a řekněme že jeho poslední 3 mixy pojmenovány “RIP 2016” jsou ultimátní poctou umělcům, kteří nás minulý rok opustili. Kdo by si řekl, že jeho mix začne jmény jako Prince nebo David Bowie by se šíleně zmýlil. První část totiž připadla Bobby Hutchersonovi, což byl jazzový hudebník. “PBW” nezapomínal ani na hvězdy z ne úplně mainstreamové části branže. V mixech se tak objevila jména jako Phife Dawg (jeden ze čtyř rapperů sestavy A Tribe Called Quest), Alan Vega (zpěvák z dua Suicide), Rod Temperton (autor známého Thriller od Michaela Jacksona), producent Beatles George Martin a mnoho dalších.

Známá jména = známé songy? Ne tak úplně.

Rozhodně ale neopomíjel ani známá jména jako George Michael, Maurice White nebo Leonard Cohen. Volby tracků byly určitě nezvyklé, ale “PBW” je prostě undergroundový umělec. I u těch největších hvězd prostě našel něco, co neznají úplně všichni. Například u Prince si vybral “We Can Work It Out” – song který nikdy nebyl oficiálně vydán. To samé platí i u Bowieho s jeho “V-2 Schneider.” Underground v srdci prostě nikdo nezapře.

A tady už máte všechny tři mixy k poslechu. Připravte se na průřez celým hudebním spektrem. A nostalgii … hromadu nostalgie.

Alex Key

VJ / Visual Maker / Tech Guru / Motion Designer / Papercut survivor

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.