Top 5

Top 3 skladby roku 2016 – Hlavkus

Blíží se konec roku 2016 a tak jsme se rozhodli pro vás připravit i speciální vydání naších “Top X skladeb”. Každý den až do konce roku pro vás jeden z našich DJs vybere Top 3 skladby.

Hlavkus

Rok 2016 považuji z hudební stránky za maximálně vydařený. Kvalitní tracky se objevovaly jako houby po dešti a to nejen v elektronické hudbě. I rádiové hity mě nutily mnohem méně přepínat a po Pitbullovi a spol. se slehla zem. Co se týče elektronických labelů a interpretů, byl tam vidět velký posun a málokdo pokračoval ve vydávání stejných kolovrátků. Proto je pro mě těžké vybrat Top 3 za tento rok. Rozhodl jsem se proto nepoužít žádné pořadí a uvést tracky o kterých vím, že je budu mít v hlavě i v následujícím roce, mimo Top 3 jsem se rozhodl uvést i pár dalších tracků, které stály za to tzv. “honorable mentions”.
 

Axwell /\ Ingrosso – Thinking About You (Festival Mix/2010 Mix)

Znáte takový ten pocit, kdy se na něco těšíte jak malý Jarda, ale ve výsledků jste zklamaní? Podobně jsem to původně měl u tohoto tracku. Poprvé ho zahrál Axwell v roce 2010 a když ho o 5 let později začli hrát AxIng jen v lehce updatované verzi, nemohl jsem být více nadšený. I přes to, že se mu do tracku natlačil Sebastian, track měl pořád svoje kouzlo. Jenže pak přišla studená sprcha! O další rok později přišel den vydání a dočkali jsme se úplně překopané, nezajímavé, popové verze. Naštěstí jsem nebyl jediný, kdo byl rozhořčen a tak nám byl později nadělen jak Festival Mix tak dokonce i původní verze z roku 2010. Díky tomu můžu říct, že čekání stálo rozhodně za to!


 

Kölsch – Grey

Tento track jsem objevil až tři měsíce po vydání a upřímně nechápu, jak jsem mohl žít v takové nevědomosti. Kölsch opět ukázal, že jeho alter-ego Rune RK, pod kterým světu přinesl track “Calabria” neznamená, že nedokáže udělat sofistifikovanou elektronickou hudbu. “Grey” je doslova mistrovské dílo a dovedlo udělat už takový poprask, že ho Pete Tong už krátce po vydání zařadil mezi “Ibiza Classics” a předvedl svou verzi s orchestrem. Toto podání mě ještě více utvrdilo o dokonalosti tohoto tracku. Zkuste to sami. Dva, tři poslechy a ty smyčce už z hlavy nedostanete!


 

Kryder & Eddie Thoneick – The Chant

Tito dva pánové jsou pro mě společně s Tomem Staarem, Sunnery Jamesem a Ryanem Marcianem a několika dalšími největší géniové roku 2016. Díky Kryderově a Tomově labelu “Cartel” se po letech dostal do popředí latino house a tribal house a tento track je pro mě znakem začátku této vlny. Tento sound mě během celého rok nejvíce inspiroval v mých setech a doufám, že v dalším roce bude ještě více rozkvétat.


 

Honorable mentions

Jak jsem říkal, vybrat jen tři tracky je pro mě extrémně těžké, proto zde uvádím ještě “honorable mentions”, což jsou další tracky, které pro mě hrály důležitou roli v roce 2016:

Kungs vs Cookin’ on 3 Burners – This Girl
Kideko & George Kwali – Crank It
Michael Feirner – Mantra
Mark Knight – Voulez-Who?
Robbie Rivera vs Tom Staar – The Funkatron
Sunnery James & Ryan Marciano – Horny Bounce
Riton – Rinse & Repeat (Danny Howard Remix)
Eddie Thoneick – Snakes & Daggers EP
Highlight Tribe – Free Tibet (Vini Vici Remix)
Kryder & The Cube Guys – You and Me
Ingrosso – Dark River (Axwell Remode)

Hlavkus
  1. DJ / Podcaster / Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.