Alan Walker

Alan Walker a jeho dechberoucí koncert

Podívejte se na video z koncertu Alana Walkera, který je od začátku do konce plný překvapení!

Umění má hodnotu zlata

Elektronická taneční hudba je v současnosti plná stereotypů. Od černých trikotů přes všemožné helmy až po létající dorty a hektolitry vodky, které vám samotný “umělec” nalije osobně do vašeho hrdla. Proto jsem nesmírně šťastný za takové přírodní úkazy, jako je Alan Walker.

Kde se vzal, tu se vzal

S prudkým rozvojem streamovacích platforem jako je Soundcloud, Spotify nebo právě YouTube vznikají i nové možnosti, jak se propagovat jako nezávislý umělec. Toho využívají komunity umělců zakládající kanály, které pod jednou značkou vydávají hudbu. Za všechny jmenujme například velice populární kanál Proximity. Ty chytře využívají doporučovacích algoritmů, díky kterých se můžete doslova za pár dní stát umělcem s milionovými dosahy, aniž byste museli být upsaní hudebnímu vydavatelství a platit  provize managementu.

To po několika letech tvrdé práce potkalo i samotného Alana Walkera, který před zhruba čtyřmi lety vytvořil mimo jiné skladbu Fade pro hudební kanál No Copright Sounds (NCS). Ten poskytuje kvalitní, nelincencovanou hudbu pro různé tvůrce, kterým se takový materiál hodí. Skladba Fade od Alana Walkera se stala doslova virální. Na YouTube narazíte na videa různých kategorií (recepty, tutoriály, herní streamy apod.), které jako podkres používají právě tuto skladbu.

Sláva na sebe nenechala dlouho čekat

Jelikož Alan Walker začal dosahovat desítek miliónů zhlédnutí a začal přitahovat pozornost. Své příležitosti se začali chytat největší hráči na trhu jako Sony, Warner music apod. Ve spolupráci s těmito vydavatelstvími a jejich kvalitními autory Alan vyprodukoval vokálovou verzi pod názvem Faded, která obsahuje pár drobných změn, kvalitní mastering a hlavně nádherný vokál od Iselin Solheim. Tato skladba okamžitě vystřelila na první místa těch nejváženějších hitparád po celém světě.

Alan se po náročné celosvětové tour vrátil zpět do svého rodného Norska. Svůj návrat pečlivě zdokumentoval v následujícím video-koncerto-dokumentu. Můžete se těšit na skvělé živé vystoupení Alana, jeho kapely i vokalistů. Hlavně na takový ten tajemný nádech, který je pro Alana tolik typický.

Jake Haley

DJ/Producer/Blogger

Na stránkách je používána technologie cookies za účelem analýzy návštěvnosti a zajištění fungování stránek.